• Poliţia locală trebuie reformată, afirmă vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu: „Salarii disproporţionate faţă de Poliţia Română. Incompetenţă. Schemă de angajaţi supraîncărcată cu activişti de partid. E momentul ca şerifii primarului să dispară”.
  • El a avut o întâlnire cu reprezentanţilor Sindicatului „Meridian”, organizaţie care reprezintă poliţişti locali din toată ţara.
  • E abia începutul şi o altă cale faţă de cele impuse în mod particular atunci când vorbim de Poliţia Locală”, conchide deputatul USR.

Poliţia locală trebuie reformată, afirmă vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu: „Salarii disproporţionate faţă de Poliţia Română. Incompetenţă. Schemă de angajaţi supraîncărcată cu activişti de partid. E momentul ca şerifii primarului să dispară”.

Poliţia Locală. Desfiinţare sau reformare? Salarii disproporţionate faţă de Poliţia Română. Incompetenţă. Neprofesionalism. Schemă de angajaţi supraîncărcată cu activişti de partid. Supradimensionare. Subordonare directă către Administraţia locală. Toate acestea sunt o doar o parte din aspectele negative pe care cetăţeanul de rând le poate vedea cu uşurinţă atunci când siguranţa şi bunul lui trai în comunitate îl preocupă în mod direct. Este desfiinţarea o soluţie? Cu tărie, nu cred acest lucru”, anunţă Bogdn Rodeanu.

El a avut o întâlnire cu reprezentanţilor Sindicatului „Meridian”, organizaţie care reprezintă poliţişti locali din toată ţara.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Le-am expus perspectiva pe care o accept în calitate de parlamentar, dar şi de vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Soluţia este reforma profundă. Integrarea în structurile MAI, cu o bugetare dublă: atât din bugetul naţional cât şi din cel local. Adaptarea activităţilor la specificul comunitar local, atât din perspectiva dotărilor necesare cât şi a configurării structurii operative. Vorbim de profesionalizare, de reguli de funcţionare şi de operativitate incluse în reglementări operative naţionale. E nevoie de interoperabilitate cu celelalte structuri de ordine publică.
E nevoie de cooperare şi de o linie instituţională care să dea credibilitate acestei structuri. E momentul ca şerifii primarului să dispară şi să-şi vadă liniştiţi de pensiile de serviciu de care deja beneficiază. E momentul unei noi viziuni politice pe acest context, departe de ordinul politic şi mai aproape de cetăţean. Ne dorim Lege şi Ordine? Atunci va trebui, în primul rând, să implementăm aceste valori şi în organizarea acestor structuri de ordine publică. E abia începutul şi o altă cale faţă de cele impuse în mod particular atunci când vorbim de Poliţia Locală
”, conchide deputatul USR.