• Cartes a ocupat funcția de președinte al Paraguayului între august 2013 și august 2018.
  • Velázquez, Duarte și membrii apropiați ai familiei lor nu vor mai avea voie să intre în Statele Unite.
  • Un fost președinte al Paraguayului, Horacio Manuel Cartes, a fost de asemenea inclus pe o listă de corupție a SUA.

Vicepreședintele paraguayan Hugo Velázquez Moreno, care a fost inclus pe o listă de corupție din SUA pentru presupusa sa implicare în oferirea de mită unui funcționar public, a declarat că va demisiona săptămâna viitoare.

Ambasadorul SUA, Marc Ostfield, a declarat că secretarul de stat Antony Blinken a primit informații credibile” care au arătat cum la cererea vicepreședintelui Velázquez, Duarte, partenerul său personal și profesional apropiat, a oferit o mită de peste 1 milion de dolari unui funcționar public.

Această mită a fost în concordanță cu un model aparent de activitate coruptă și, în acest caz, a fost realizată pentru a obstrucționa o anchetă care îl amenința pe vicepreședinte și interesele sale financiare, a declarat Ostfield.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ca urmare, Velázquez, Duarte și membrii apropiați ai familiei lor nu vor mai avea voie să intre în Statele Unite.

Velázquez a declarat că este complet și total în necunoștință de cauză cu privire la acuzațiile detaliate de Ostfield și a spus că va demisiona pentru a ieși ca un cetățean obișnuit pentru a apăra ceea ce cred că este o nedreptate.

Duarte, asociatul lui Velazquez, este, de asemenea, consilierul juridic al entității care operează barajul Yacyreta, deținut în comun de Paraguay și de țara vecină Argentina.

Actul de corupție al lui Duarte a abuzat și a exploatat poziția sa publică puternică și privilegiată în cadrul entității binaționale Yacyreta, punând în pericol încrederea publică în unul dintre cele mai vitale active economice ale Paraguayului, a declarat Departamentul de Stat al SUA.

Desemnarea vine la doar câteva săptămâni după ce un fost președinte al Paraguayului, Horacio Manuel Cartes, a fost de asemenea inclus pe o listă de corupție a SUA pentru implicarea sa în acte de corupție semnificative. Cartes a ocupat funcția de președinte al Paraguayului între august 2013 și august 2018.