• Orașul Brașov a depășit rata de infectare de 4 cazuri la mia de locuitori
  • În ultimele 24 de ore au fost vaccinați 704 localnici
  • Flavia Boghiu: „Faptul că vaccinarea decurge bine la Brașov ne dă speranța că suntem pe drumul cel bun”

La Brașov, oraș turistic, au fost vaccinați 704 localnici în ultimele 24 de ore. Iar rata de infectare cu SARS-CoV-2 sare de 4 la mie.

Campania de vaccinare este singura, alături de respectarea măsurilor de protecție, care ne poate scăpa mai repede de pandemie. Faptul că vaccinarea decurge bine la Brașov ne dă speranța că suntem pe drumul cel bun și că putem finaliza cât de repede campania, cel puțin pentru etapa a doua. Dar depindem în continuarea de numărul de doze disponbile”, a spus Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

Flavia Boghiu a vorbit și despre testele care se fac la Brașov și care crede că sunt cauzele pentru care orașul a ajuns la această rată de infectare.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

„Suntem din nou la 4,53 la mie. Legat de numărul de teste, aceste este relevant, mai ales numărul de teste rapide. Felul în care se calculează rata este sau nu determinant pentru situația din municipiu. Cu siguranță, cu cât se testează mai mult, cu atât crește și numărul de infectări. Am avut ieri în Brașov peste 100 de cazuri noi”, a adăugat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

„Ce a făcut ca numărul de cazuri să crească, evident că și măsurile de relaxare care s-au permis săptămânile trecute pentru sectorul HoReCa și începerea școlilor.”

Vicepriamarul a vorbit și despre situația sectorului HoReCa în Brașov.

„Încă de la începutul situației pandemice decizile au trebuit să aibă în vedere două aspecte: sănătatea oamenilor și felul în care putem să gestionăm evoluția situația pandemice și economia. Nu putem să spunem că una este mai importantă decât cealaltă. (…) Evident că închiderea restuarantelor a adus scăderi mari pentru sectorul HoReCa în Brașov, care este oraș turistic. S-au luat măsuri de protecție anti-vânt în ala fel încât să poată continua activitatea pe timp de iarnă”, a spus Flavia Boghiu.