• Orban a declarat pentru American Conservative că Rusia a ratat fereastra de a cuceri Ucraina.
  • Comentariile lui Orbán, care a comparat Ucraina cu Afganistanul, au înfuriat Ministerul ucrainean de Externe.
  • Acum este Afganistanul”, a spus el.

Premierul ungar Viktor Orbán a declarat că țările NATO vor fi nevoite să ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina, deoarece Vladimir Putin nu va renunța la invazia sa.

Liderul autocrat, considerat în mod frecvent un apologet al lui Putin, a declarat că președintele rus va continua să distrugă țara pe care a invadat-o înainte de apropiatele sale realegeri de anul viitor.

Orbán a declarat pentru American Conservative că Rusia a ratat fereastra de a cuceri Ucraina, ceea ce ar fi fost posibil cu o victorie rapidă. În schimb, a spus el, Putin încearcă acum să facă din Ucraina o epavă imposibil de guvernat” pentru ca Occidentul să nu o poată revendica mai târziu ca trofeu.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Acum este Afganistanul”, a spus el. Țara nimănui”. Expresia poate fi interpretată și ca țara nimănui”.

Orbán, care a declarat vineri, în timpul unui interviu la un post public de radio, că Ungaria nu se află în război cu Rusia, în ciuda presiunilor internaționale pentru a se implica mai mult, a avertizat că NATO se va confrunta cu întrebarea dacă să trimită trupe pentru a lupta pentru Ucraina dacă ofensiva de primăvară a Rusiei, așteptată pe scară largă, va avea succes.

Occidentul este într-un război cu Rusia”, a spus el. Aceasta este realitatea. În fiecare zi ne îndreptăm mai mult înăuntru”. În timpul interviului radio, el a indicat decizia Germaniei de a trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina ca fiind reprezentativă pentru rolul tot mai mare al Occidentului în conflict.

Comentariile lui Orbán, care a comparat Ucraina cu Afganistanul, au înfuriat Ministerul ucrainean de Externe, care l-a convocat între timp pe ambasadorul Ungariei pentru a se plânge de declarațiile premierului.

Încă o declarație josnică a lui Victor Orbán la adresa Ucrainei”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko. Astfel de declarații sunt categoric inacceptabile. Budapesta este pe drumul său de a ruina în mod deliberat relațiile ungaro-ucrainene, subminând în mod semnificativ posibilitatea unui dialog ulterior între cele două țări vecine”. Nikolenko a adăugat că va avea o conversație sinceră” cu ambasadorul Ungariei.