• Joe Biden a preluat conducerea în Georgia.
  • Trump continuă să afirme că va câștiga alegerile.
  • Joe Biden a mers pe un discurs împăciuitor.
  • Rudy Giuliani, avocatul lui Trump: „Vom câștiga”.
  • Victor Ponta: „Joe Biden știe mai multe despre România decât Donald Trump. Donald Trump nu a fost foarte preocupat de România”.

Americanii așteaptă din moment în moment cifrele finale ale votului din Pennsylvania și Georgia, state cheie în care s-au numărat 95%, respectiv 99% din voturi.

Joe Biden a întors scorul în ambele și a preluat conducerea cu 9 mii voturi în Pennsylvania și puțin peste o mie în Georgia.

36 de electori au cele două state, iar Biden are nevoie de doar 6 voturi pentru a ajunge la 270.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Democrații nu au câștigat Georgia din 1992, de pe vremea lui Bill Clinton.

Important de știut este și că la o diferență de 0.5%, legea din Pennsylvania spune că voturile se renumără. În acest moment vorbim despre 0.1%.

Discursul lui Donald Trump, întrerupt de presa americană

„Opriți numărătoarea”, urlă Trump. Vorbește despre fraudă pe unde apucă – la pupitrul de la Casa Albă, pe Twitter și pe Facebook. Fiul, Donald Junior, vorbește despre o luptă până la moarte.

Urlă Trump, dar nu se mai aude pe toate televiziunile. Acuzat că răspândește minciuni, Trump a fost tăiat de NBC și CBS.

„Trebuie să întrerupem aici deoarece președintele a făcut mai multe afirmații false”, a declarat presa americană.

„Președintele tocmai s-a adresat poporului american pentru prima oară. A spus că dacă se numără voturile legale, el câștigă”, au adăugat jurnaliștii.

Și Twitter i-a marcat lui Trump nu mai puțin de 6 mesaje ca fiind înșelătoare.

De cealaltă parte, Biden a vorbit din Wilmington, orașul în care locuiește.

Victor Ponta, despre alegerile din SUA 2020

Victor Ponta: „L-am întâlnit pe Joe Biden în București de mai multe ori. Prima dată în 2009, dar și la Washington. Cu siguranță Joe Biden știe mai multe despre România decât Donald Trump. Donald Trump nu a fost foarte preocupat de România.

Domnul Biden aduce o dorință de unitate. America este atât de divizată, încât te aștepți ca americanii să se omoare între ei.

Încă patru ani cu Trump ar fi fost foarte dificili.

E foarte clar, nu doar Joe Biden, ci echipa lui, știe mai mult ce înseamnă România și înțelege situația noastră de aici”.

Victor Ponta, despre vize

Victor Ponta: „Nu depinde de președinte, depinde de Congres. E clar că majoritatea în Congres va rămâne democrată. Mai mult sprijin de la comunitatea românească de acolo ne poate ajuta ca în următorii ani să rezolvăm problema vizelor”.

Victor Ponta, despre Joe Biden

Victor Ponta: „Biden este un om de sistem administrativ, spre deosebire de Donald Trump. Cu Joe Biden poți să fii prieten, dar merge pe structura de sistem: ce spune departamentul de stat, ce spun funcționarii. Va fi un fel de părinte al națiunii care împacă pe toată lumea. Deciziile nu vor fi luate de el ca persoană, ci de departamentul de stat. Este mult mai predictibil”.