• 13 persoane au murit şi 251 au fost rănite în urma unei scurgeri gaze toxice dintr-un rezervor din portul Aqaba din Iordania, au anunţat luni oficiali şi presa de stat.
  • O înregistrare arată cum un rezervor de gaze cade în timpul unui transport şi se izbeşte de puntea unei nave.
  • Autorităţile le-au cerut oamenilor să închidă ferestrele şi să rămână în case.

Scurgerea de gaze a avut loc după ce un rezervor plin cu 25 de tone de gaze toxice care era exportat în Djibouti a căzut în timpul transportului, au declarat oficialii citaţi de Reuters.

O înregistrare video postată pe pagina de Twitter a televiziunii de stat arată cum un rezervor de stocare cade şi se izbeşte de puntea unei nave. Gazul de culoare galbenă se ridică în aer, iar oamenii fug.

Autorităţile sanitare din oraş au cerut locuitorilor să închidă ferestrele şi să rămână în casele lor, potrivit televiziunii de stat. Echipe specializate se ocupă în continuare de incident, a precizat serviciul de protecţie civilă pe pagina sa de Facebook. Avioane de evacuare au fost trimise în Aqaba, a precizat televiziunea de stat.

Premierul Bisher al-Khasawneh a sosit la Aqaba şi s-a îndreptat spre un spital unde sunt trataţi unii dintre răniţi, a anunţat televiziunea de stat.Al-Khasawneh a format, de asemenea, o echipă de anchetă a incidentului, prezidată de ministrul de interne, a declarat televiziunea de stat, citând ministrul informaţiilor.