• Noi date despre o întâlnire din 2019 cu Putin au fost dezvăluite într-o carte scrisă de un fost secretar de presă al lui Trump.
  • Potrivit unui raport publicat în New York Times, un consilier a crezut că Putin a încercat să îi distragă atenția lui Trump cu o femeie frumoasă.
  • Liderul de la Kremlin este cunoscut pentru că face jocuri ale minții și alte șiretlicuri pentru a obține un avantaj în discuții.

Potrivit unei noi cărți scrise de fostul secretar de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, președintele rus Vladimir Putin a angajat o interpretă atrăgătoare pentru a-i „distrage atenția” fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump la o conferință G20.

Conform unor extrase din cartea publicată în The New York Times, Grisham descrie întâlnirea dintre Trump și Putin la conferința G20 din 2019 de la Osaka în biografia sa, „I’ll Take Your Questions Now”.

Fiona Hill, un consilier al Casei Albe pe tema Rusiei, care a depus ulterior mărturie în timpul primului proces de punere sub acuzare a lui Trump, se presupune că a apelat la Grisham în timpul unei întâlniri între cei doi lideri pentru a sublinia modalitățile prin care Putin încerca să-l dezechilibreze pe Trump.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Când a început întâlnirea, Fiona Hill s-a aplecat spre mine și m-a întrebat dacă am observat-o pe traducătoarea lui Putin, care era o femeie brunetă foarte atrăgătoare, cu părul lung, o față drăguță și o siluetă minunată”, povestește Grisham, după cum scrie în extrasul din Times.

„A continuat să-mi spună că bănuia că femeia fusese selectată de Putin special pentru a-i distrage atenția președintelui nostru.”

Imaginile arată clar un traducător care se potrivește descrierii

Insider a analizat o înregistrare video de la o întâlnire Trump-Putin din timpul summitului, care arată o interpretă care se potrivește descrierii, așezată în fața lui Trump.

Trump privește cum doamna traduce comentariile lui Putin în limba engleză în această înregistrare de pe canalul video rusesc Ruptly, susținut de stat:

În timpul președinției lui Trump, legătura acestuia cu Putin a fost atent analizată, agențiile de informații americane stabilind că Rusia a început o operațiune secretă pentru a-l ajuta pe Trump să câștige Casa Albă în 2016.

Putin încerca să se folosească de Trump

Tentativele lui Putin, un fost ofițer de informații rus, de a-l păcăli pe Trump în întâlniri și conversații telefonice au fost deja dezvăluite.

Putin a încercat să se folosească de ceea ce el considera a fi defectele de caracter ale lui Trump, potrivit cărții „The Apprentice”, publicată în 2018 de Greg Miller, și a alimentat suspiciunile lui Trump cu privire la un „stat profund” format din oficiali americani care lucrează împotriva lui.

Trump și-a declarat personal pasiunea pentru dictatori autoritari precum Putin și, potrivit cărții lui Grisham, Trump i-a spus la o întâlnire că va părea dur cu el în fața camerelor de luat vederi.

Trump a răspuns la acuzațiile lui Grisham din carte printr-o declarație, dar nu a abordat în mod specific niciuna dintre ele.

„Stephanie nu avea ceea ce îi trebuie și asta a fost evident de la început”, a afirmat marți Trump printr-o declarație, spunând că ea a devenit „foarte furioasă și amară” după ce o relație s-a încheiat.

„Avea probleme mari și am considerat că ar trebui să le rezolve singură. Acum, ca toată lumea, este plătită de un editor radical de stânga pentru a spune lucruri rele și neadevărate.”