• Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, vineri dimineața, din Catedrala Mitropolitană de la Iași.
  • A fost așezată pe baldachinul special amenajat.
  • O familie din București aduce flori Sfintei de 18 ani.

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrală vineri dimineața, la ora 6.00, şi așezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

Baldachinul a fost împodobit pentru al 18-lea an la rând de familia Bulat-Buştei.

Pentru prima dată, Maria Bulat-Buştei a adus-o şi pe fiica sa la împodobirea baldachinului, pe Victoria Maria Paraschiva, care a spus că a venit să o roage pe Sfântă să îi dea un frățior.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Am venit cu mami să punem florile pentru Sfânta Parascheva. O rog mult să îmi aducă un frățior, ca să mă joc cu el mereu, mereu”, a spus fetița în vârstă de 4 ani jumătate.

Maria Bulat-Buştei a spus că nu şi-ar imagina un an în care să nu fie prezentă la Sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași.

„Ne rugăm să fim sănătoși. Atâta timp cât putem, să venim să îi aducem flori Sfintei. Ne-am organizat ușor. Sunt foarte mulți voluntari, de la an la an sunt mai mulți. Sfânta este foarte ajutătoare. Faptul că suntem sănătoși, că avem liniște în familie, că suntem uniți, că putem reveni în fiecare an, am un copil minunat, sănătos… ce minune mai mare să aștept”, spune Maria Bulat-Buştei.

Familia de la București spune că în fiecare an alege flori rezistente, pentru că sărbătoarea de la Iași se întinde pe mai multe zile. Anul acesta, aranjamentul din flori albe, galbene şi portocalii poartă umele de „Toamnă Veselă”.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spun că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind situația epidemiologică.