• Sute de activişti de mediu îmbrăcaţi în salopete albe au luat cu asalt sâmbătă o zonă în care se află avioane private de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.
  • Poliţia a intervenit şi peste 100 de activişti au fost arestaţi.
  • Grupul de mediu spune că Schiphol este cea mai mare sursă de emisii de dioxid de carbon din Olanda, emiţând 12 miliarde de kilograme anual.

Sute de activişti de mediu îmbrăcaţi în salopete albe au luat cu asalt sâmbătă o zonă în care se află avioane private de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam şi au oprit plecarea avioanelor timp de câteva ore, stând în faţa roţilor acestora.

Poliţia a intervenit şi peste 100 de activişti au fost arestaţi, a raportat postul naţional de televiziune NOS. Nu au fost raportate întârzieri ale zborurilor comerciale.

Vrem mai puţine zboruri, mai multe trenuri şi interzicerea zborurilor inutile pe distanţe scurte şi a avioanelor private” , a declarat liderul campaniei Greenpeace Olanda, Dewi Zloch, citat de Reuters.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Grupul de mediu spune că Schiphol este cea mai mare sursă de emisii de dioxid de carbon din Olanda, emiţând 12 miliarde de kilograme anual.

Sute de alţi demonstranţi din interiorul şi din jurul sălii principale a aeroportului purtau pancarte pe care scria Restrângeţi aviaţia” şi Mai multe trenuri” .

Ca răspuns la protest, Schiphol a declarat că îşi propune să devină un aeroport fără emisii până în 2030 şi susţine obiectivele ca industria aviatică să ajungă la emisii nete zero până în 2050.

Poliţia militară însărcinată cu securitatea aeroportului a precizat într-o declaraţie că a efectuat o serie de reţineri ale unor persoane care se aflau pe proprietatea aeroportului fără a fi autorizate” .