• Protestatarii au intrat în Camera Comunelor din Marea Britanie, cerând o ,,adunare a cetățenilor„.
  • Activiştii ecologişti au afişat şi un banner pe faţada clădirii Parlamentului britanic, în timp ce unii dintre ei s-au legat cu lacăte de porţile aflate în faţa acestei instituţii.
  • Grupul Extinction Rebellion a mai ținut prima pagină a ziarelor cu „acrobații”  care atrag atenția.

Activişti din organizaţia ecologistă Extinction Rebellion au pătruns vineri în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentului Regatului Unit, şi s-au lipit cu o substanţă adezivă de scaunul liderului (speaker) acestei instituţii, informează Politico.

Organizaţia ecologistă a publicat pe contul său de Twitter o fotografie ce prezintă cinci persoane în sala de dezbateri a Camerei Comunelor în timp ce ţineau pancarde cu sloganuri precum „Lăsaţi poporul să decidă” şi „Adunare Cetăţenească acum” .

Parlamentul britanic nu se află în sesiune de lucru în această perioadă, iar un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor a declarat că angajaţii instituţiei încearcă să rezolve situaţia neprevăzută de vineri.

Ce au spus protestatarii?

Ne aflăm într-o criză şi ceea ce se întâmplă în această încăpere în fiecare zi reprezintă o glumă proastă pentru noi toţi, nu putem să ne permitem să continuăm în acest fel. Ne trebuie o nouă modalitate de luare a deciziilor, prin care mai multe voci să fie auzite” , a declarat unul dintre protestatarii care au pătruns în Camera Comunelor, potrivit unei înregistrări video.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Activiştii ecologişti au afişat şi un banner pe faţada clădirii Parlamentului britanic, în timp ce unii dintre ei s-au legat cu lacăte de porţile aflate în faţa acestei instituţii.

Unele spaţii al Parlamentului britanic sunt de obicei deschise pentru public, însă accesul în sala de dezbateri este restricţionat şi permis doar cu ocazia unor tururi ghidate.

Extinction Rebellion, o grupare care a provocat în trecut mai multe zile de haos în traficul rutier din centrul Londrei, protestează de obicei faţă de chestiuni legate de schimbările climatice.

Cincizeci de persoane au fost implicate în protestul de vineri, care reprezintă prima fază a acţiunilor programate de Extinction Rebellion în luna septembrie, au precizat reprezentanţii acestei asociaţii.