• La câteva ore după închiderea urnelor, partidul și-a declarat victoria.
  • Contestatari lui Putin nu au avut voie să participe la alegeri.
  • Acuzațiile de încălcări semnificative au fost respinse de autoritatea electorală a Rusiei.
  • Angajatorii îi obligă pe oameni să voteze.

Deși a scăzut în popularitate, partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin se pare că este pe cale să obțină un nou triumf uriaș în alegerile legislative din țară, anunță BBC.

Duminică seara, la câteva ore după închiderea urnelor, partidul Rusia Unită și-a declarat victoria.

Cei mai înfocați contestatari ai lui Putin nu au avut voie să participe la alegeri, iar cei cărora li s-a permis să candideze au fost supuși unei verificări amănunțite.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Au apărut numeroase plângeri de falsificare a buletinelor de vot și de vot forțat

Cu toate acestea, acuzațiile de încălcări semnificative au fost respinse de autoritatea electorală a Rusiei. Primele rezultate au indicat că, după numărarea a 80% din voturi, Rusia Unită a strâns aproape 50% din voturi, urmată de Partidul Comunist cu aproximativ 20%.

Unul dintre liderii proeminenți ai Rusiei Unite, Andrei Turchak, a estimat că partidul său va obține peste 300 din cele 450 de locuri din Duma de Stat.

În ciuda menținerii unei majorități confortabile în parlament, partidul lui Putin a înregistrat pierderi importante, potrivit primelor rezultate. În 2016, partidul a obținut 54% din voturi.

Comuniștii ruși susțin ideile lui Putin

În parlament, comuniștii, care susțin în mare parte ideile lui Putin, și-au văzut popularitatea crescând cu 8%. Potrivit agenției de știri Associated Press, liderul său, Gennady Ziuganov, a acuzat guvernul de numeroase încălcări, inclusiv de umplerea buletinelor de vot.

Îngrijorările legate de nivelul de trai, precum și acuzațiile de corupție aduse de opozantul de la Kremlin Alexei Navalnîi, au afectat sprijinul pentru partidul lui Vladimir Putin.

Au fost trei zile de vot

Alegerile maraton din Rusia s-au încheiat. Dar nu părea să fie alegeri corecte chiar înainte de primele tururi de scrutin. Multor parlamentari și activiști din opoziție li s-a refuzat dreptul de vot. În primul rând, adepții lui Alexei Navalnîi, liderul opoziției încarcerat.

Motivul oficial al perioadei de vot de trei zile a fost epidemia de coronavirus. Cu toate acestea, oponenții susțin că sondajul prelungit nu are transparență și este vulnerabil la manipulare.,

S-au raportat nereguli la vot în toată Rusia

Pe de altă parte, șeful comisiei electorale a susținut că criticile fac parte dintr-un „efort planificat, intenționat, bine finanțat din străinătate”. Este o prefigurare a ceea ce va urma.

Orice critică internațională a alegerilor va fi întâmpinată cu un deget îndreptat spre Occident, Moscova afirmând că totul face parte dintr-un complot străin de subminare a Rusiei.

La o secție de vot i-a fost furat telefonul observatorului din sală, de către un membru al comisiei.

Începând de duminică seară, grupul independent de monitorizare a votului Golos – pe care guvernul rus l-a etichetat drept un „agent străin” – a declarat că a înregistrat peste 4.500 de acuzații de nereguli la vot.

Între timp, ministerul de interne al Rusiei a informat reporterii că nu au fost raportate „încălcări semnificative”.

Cozi lungi au fost vizibile în afara mai multor locații de vot în imaginile distribuite pe rețelele de socializare pe tot parcursul alegerilor.

La Sevastopol se aruncă buletinele de vot. Acest lucru se observă datorită sistemului de supraveghere video. Deja la aproximativ 20 de minute după închiderea votului, un bărbat aruncă buletinele de vot, iar o femeie îl ajută.

Potrivit agenției de știri Interfax, acest lucru a fost valabil mai ales în afara secțiilor de poliție. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi vorba despre un semn că oamenii sunt presați să voteze.

Grupul Golos, pe de altă parte, a declarat că a primit „numeroase mesaje” de la oameni care au susținut că angajatorii lor îi obligă să voteze, precum și acuzații de fraudă electorală.

Locuitorilor cu cetățenie rusă li s-a permis să voteze în regiuni din estul Ucrainei deținute de rebeli susținuți de Rusia, unii trecând granița pentru a vota la cabinele de vot rusești.

În Bryansk, vestul Rusiei, potrivit observatorului comunist, o persoană cu glugă este un membru al comitetului electoral care și-a schimbat hainele într-un depozit înainte de a se preface că este alegător și a umplut urna cu buletine de vot.