• Surpriză de proporţii pentru o femeie care şi-a sărbătorit vineri aniversarea de 90 de ani.
  • Aceasta a primit un tort de la armata americană.
  • I s-a cântat „La mulţi ani” în italiană şi în engleză de către soldaţi şi reprezentanţii sătucului.

Meri Mion, în vârstă de 90 de ani, avea 13 ani când soldații i-au furat tortul de ziua ei în timp ce era pus la răcit pe pervazul ferestrei casei sale din San Pietro. Soldații americani i-au oferit un tort de ziua ei de naștere pentru a compensa pentru cel pe care predecesorii lor i l-au furat în urmă cu 77 de ani.

Era în ajunul celei de-a 13-a aniversări a lui Meri Mion când trupele americane au sosit în satul ei, San Pietro, în apropiere de Vicenza, în nordul Italiei, pentru a lupta împotriva soldaților germani. În timpul bătăliei, familia ei și-a petrecut noaptea în pod, ieșind a doua zi după ce soldații germani, care au tras focuri de armă în apropierea casei ei, s-au retras.

Mama lui Mion s-a apucat apoi să coacă un tort aniversar, lăsându-l să se răcească lângă o fereastră deschisă. Totul a fost furat de niște soldați americani probabil înfometați. Mion, care împlinește vineri 90 de ani, a primit un tort din partea soldaților din garnizoana armatei americane din Italia în timpul unei ceremonii care a avut loc la Giardini Salvi din Vicenza.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ea a spus că nu se aștepta la tort, deși își amintește clar momentul în care a „dispărut” cel pregătit pentru cea de-a 13-a aniversare a sa. „Am fost surprinsă”, a declarat ea pentru ziarul local Il Giornale di Vicenza. „Dar apoi mi-am dat seama că soldații americani îl luaseră și asta m-a făcut fericită. A fost un sfârșit bun având în vedere tot ce făcuseră”.

Tortul a fost adus de sergentul Peter Wallis și de colonelul Matthew Gomlak, comandantul garnizoanei, în timpul unei ceremonii la care au participat soldați italieni și americani, oficiali locali și locuitori. Gomlak a amintit luptele dintre armata americană și forțele germane din zona Vicenza în 1945, în timpul cărora au fost uciși 19 soldați americani, și cum locuitorii locali au oferit trupelor pâine și vin.

„Acea primire caldă din partea locuitorilor din Vicenza continuă până în prezent”, a spus el. Mion a spus că va împărți tortul cu cei dragi pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a sa. „Voi mânca tortul cu întreaga mea familie, amintindu-mi de o zi minunată pe care nu o voi uita niciodată”.