• Arta Dade, fost ministru albanez al Afacerilor Externe: Trebuie să susținem Ucraina însă, în același timp, nu trebuie să renunțăm la eforturile diplomatice ca acest conflict să se încheie.
  • Ea a vorbit la Forumul de Informaţii şi Securitate de la Bucureşti, desfăşurat în perioada 7-8 iulie despre ameninţarea terorismului în Europa.
  • „Cred că este un lucru foarte bun că Finlanda și NATO s-au decis să se alăture NATO pentru a consolida și mai mult apărarea în zona statelor NATO,” decalră aceasta.

Arta Dade, preşedinte al Comisiei pentru Politică Externă şi fost ministru albanez al Afacerilor Externe, prezentă la Forumul de Informaţii şi Securitate de la Bucureşti, desfăşurat în perioada 7-8 iulie, a vorbit pentru Monitorul Apărării şi Securităţii şi Mediafax despre ameninţarea terorismului în Europa, exansiunea NATO, războiul din Ucraina şi traficul de persoane ca urmare a valului de ucraineni care părăsesc ţara de teama războiului.

 „Bineînțeles, terorismul rămâne o amenințare. Cred că Europa este în alertă și este pregătită să confrunte terorismul. Țara mea încă nu este membră a UE, însă suntem membri NATO, iar țara noastră contribuie la securitatea Europei. Forțele albaneze patrulează cu forțele europene în Mediterană și, bineînțeles, suntem parte a altor misiuni împotriva terorismului în alte țări, în zonele de conflict. Contribuim cu forțele NATO, prin structurile NATO, și contribuim și la securitatea UE ca membri aspiranți la apartenența completă. Când vine vorba despre politica externă și de apărare ne aliniem Uniunii Europene”, a declarat Arta Dade.

„Cred că este un lucru foarte bun că Finlanda și NATO s-au decis să se alăture NATO pentru a consolida și mai mult apărarea în zona statelor NATO și cred că diplomația ar trebui să continue și conflictul să se încheie. Acest lucru ar fi în avantajul oamenilor din Ucraina și, de ce nu, și al militarilor ruși, care sunt obligați de Putin să lupte și să își piardă viața”, a spus aceasta.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Trebuie să susținem Ucraina însă, în același timp, nu trebuie să renunțăm la eforturile diplomatice ca acest conflict să se încheie”, a subliniat oficialul albanez.