• Un incident violent a avut loc în urmă cu puțin timp în Hamburg, Germania, unde au fost raportate împușcături.
  • Potrivit primelor informații, șapte persoane au murit și mai multe au fost grav rănite.
  • Potrivit mai multor rapoarte media, împușcăturile au avut loc la un centru al Martorilor lui Iehova.

UPDATE 14.00

Atacatorul din Hamburg este Philipp F., în vârstă de 35 de ani. A fost membru al comunității până acum un an și jumătate. „A părăsit comunitatea voluntar, dar nu în condiții bune”, spune Thomas Radsuweit.

Polițiștii au fost nevoiți să deschidă ușa închisă trăgând în fereastră. Între timp, împușcături se auzeau tot timpul. „Au văzut un potențial făptuitor fugind de ei. Au intrat tactic în celelalte clădiri. Au văzut primii oameni întinși pe podea în hol. Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul care fugea, care purta o armă.” Bărbatul a rămas apoi întins lângă pistolul său.

UPDATE 11.00

Studenta Laura Bauch, care locuiește în apropiere, a declarat că „au fost aproximativ patru perioade de împușcături”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Întotdeauna au fost mai multe împușcături în aceste perioade, aproximativ la intervale de 20 de secunde până la un minut”, a declarat Bauch, adăugând că s-a uitat pe fereastră și a văzut o persoană care alerga de la parter la etajul doi al sălii Martorilor lui Iehova.

Gregor Miesbach, care locuiește la vederea clădirii, a fost alertat de zgomotul împușcăturilor și a filmat o siluetă care intra pe o fereastră. El a spus că apoi s-au auzit împușcături din interior, adăugând că figura a ieșit ulterior din sală, a fost văzută în curte și apoi a tras mai multe focuri de armă în interior.

UPDATE 0RA 09.00

Martorii lui Iehova, profund întristați” de atacul asupra membrilor” germani

Comunitatea Martorilor lui Iehova din Germania și-a exprimat profunda tristețe în legătură cu un oribil” atac armat mortal din Hamburg care, potrivit acesteia, i-a vizat pe membrii săi.

Comunitatea religioasă este profund întristată de atacul oribil asupra membrilor săi de la Sala Regatului din Hamburg, după un serviciu religios”, a declarat într-un comunicat asociația Martorii lui Iehova din Germania.

UPDATE 0RA 08.00

Poliția germană: Opt morți în împușcăturile din sala Martorilor lui Iehova

Opt persoane au fost ucise în schimbul de focuri de armă de la o sală a Martorilor lui Iehova din Hamburg, a anunțat poliția germană.

Poliția a dat cifra pe site-ul său. Încă nu se știa nimic despre un posibil motiv al împușcăturilor.

UPDATE 0RA 07.00

Zeci de polițiști și experți în criminalistică la centrul Martorilor lui Iehova

Zeci de polițiști și experți criminaliști se află la fața locului la centrul Martorilor lui Iehova din Hamburg.

UPDATE 0RA 06.00

Primarul din Hamburg transmite un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor

Primarul orașului Hamburg, Peter Tschentscher, a scris pe Twitter că informațiile despre împușcături sunt șocante” și a oferit cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor”.

El a declarat că serviciile de urgență fac tot posibilul pentru a da de urma autorului.

UPDATE 0RA 05.00

Poliția crede că un bărbat înarmat se află printre morți

Poliția își concentrează investigația asupra motivului atacului asupra centrului Martorilor lui Iehova, deoarece crede că un bărbat înarmat care a acționat singur este responsabil pentru violențele mortale, a anunțat agenția de știri Reuters.

Poliția a refuzat să spună câte persoane au fost ucise, dar a precizat că se crede că bărbatul înarmat se află printre morți. Cotidianul german Bild a relatat că șapte persoane au murit și opt au fost rănite în schimbul de focuri de armă.

Conform situației actuale, presupunem că există un singur autor”, a declarat poliția într-un mesaj pe Twitter. Activitățile poliției în zona înconjurătoare sunt întrerupte succesiv. Investigațiile cu privire la motivele care au stat la baza crimei continuă.”

UPDATE 0RA 04.00

Germania, zguduită de atentate mortale în ultimii ani

Germania a fost zguduită de o serie de împușcături și atacuri violente în ultimii ani.

În februarie 2020, un bărbat înarmat, suspectat de legături cu extrema dreaptă, a împușcat mortal nouă persoane, inclusiv cetățeni din Turcia, în orașul Hanau, situat în vestul țării, înainte de a se sinucide și de a-și ucide mama. În octombrie 2019, un bărbat înarmat a ucis două persoane când a deschis focul în fața unei sinagogi din orașul Halle, în estul țării, în ziua sfântă evreiască de Yom Kippur.

Printre cele mai ucigașe atacuri comise a fost un atac cu camionul la o piață de Crăciun din Berlin în decembrie 2016, care a ucis 12 persoane. Atacatorul tunisian, un solicitant de azil respins, era un susținător al grupării IS/ISIL.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite după ce un individ a deschis focul, joi seară, într-un locaş de cult din oraşul german Hamburg, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Autorităţile au fost solicitate să intervină la un locaş de cult din zona Alsterdorf, în oraşul Hamburg. Bilanţul atacului armat este de cel puţin şapte morţi şi 24 de răniţi, afirmă surse citate de publicaţia Hamburger Morgenpost.

„Situaţia este extrem de periculoasă”, a transmis iniţial Poliţia din Hamburg, conform publicaţiei Der Spiegel.

La faţa locului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe. Autorul atacului este căutat activ de agenţii serviciilor de securitate germane.

Poliţia a instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle motivul atacului.

„Am fost solicitaţi printr-un apel telefonic la ora 21.15 (22.15, ora României) din cauza unui incident cu focuri de armă”, a declarat în cursul nopţii purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Hamburg, citat de publicaţia Bild.

„În prezent, situaţia s-a calmat”, a precizat oficialul citat, subliniind că nu se ştie dacă printre persoanele decedate figurează autorul atacului.

Știre inițială. Cel puțin șase persoane au murit și alte câteva au fost rănite unui atac în nordul Germaniei, orașul Hamburg, potrivit Deutsche Welle.

Poliția din Hamburg a precizat într-un mesaj pe Twitter că o operațiune de amploare este în curs de desfășurare în zona Alsterdorf.

Potrivit mai multor rapoarte media, împușcăturile au avut loc la un centru al Martorilor lui Iehova.

Locuitorii care locuiesc în apropiere au fost avertizați să își părăsească locuințele pe fondul operațiunii în desfășurare.

Poliția germană a declarat: Există o operațiune mai amplă a poliției. În prezent, examinăm contextul și vom oferi mai multe informații aici în scurt timp”.