• Autorităţile italiene au descoperit un ou de dinozaur fosilizat
  • Oul a fost găsit în aeroportul din Bergamo şi venea din Malaezia
  • Destinatarul a renunţat la pachet şi oul a fost transferat statului italian

Autorităţile italiene au descoperit un ou de dinozaur fosilizat în timpul unui control vamal de rutină, notează Vice.

Într-o postare pe Facebook, autorităţile au declarat că oul a fost găsit pe aeroportul din Bergamo, într-un pachet trimis din Malaezia.

„Ca parte a controalelor vamale asupra mărfurilor de comerţ destinate combaterii importului ilegal de mărfuri, am găsit un ou fosil autentic în interiorul unui pachet. Această descoperire a fost însoţit de un certificat de provenienţă emis de o organizație despre care s-a constatat ulterior că este inexistentă”, notează autorităţile italiene.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Ulterior, oul a fost dat către Ministerul Patrimoniului Cultural şi identificat ca provenind dintr-un Shunosaurus. Primele fosile de Shunosaurus au fost descoperite pentru prima dată în China în 1983. Este una dintre cele mai mari specii care a trăit vreodată pe pământ şi datează din urmă cu aproximativ 159 de milioane de ani.

Nu este prima dată când ouăle de dinozauri sunt introduse ilegal prin punctele vamale. În 2007, Los Angeles Times a raportat că oficialii americani au descoperit 22 de ouă de dinozaur la o casă de licitaţii din California. Se credea că şi acele ouă au fost introduse fraudulos, venind din China.

Potrivit oficialilor vamali, destinatarul a renunţat la pachet şi oul a fost transferat statului italian. În viitor, oul va fi expus.