• Zelenski a afirmat că obiectivul principal al atacurilor rusești sunt instalațiile energetice și oamenii ucraineni.
  • Președintele ucrainean a scris pe Telegram că Rusia încearcă să distrugă și să șteargă Ucraina de pe fața pământului.
  • „Dimineața este grea. Avem de-a face cu teroriști. Zeci de rachete”, a spus el.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a înregistrat un mesaj video din centrul Kievului, după bombardarea de dimineață a orașelor țării. În ea, el a afirmat că obiectivul principal al atacurilor rusești sunt instalațiile energetice și oamenii ucraineni.

„Facilitățile energetice sunt în toată țara. Regiunea Kiev și regiunea Hmelnytsky, Lviv și Dnipro, Vinnytsia, regiunea Frankivsk, Zaporojie, regiunea Sumî, regiunea Harkov, regiunea Jytormyr, regiunea Kirovohrad, Sud. Ei caută panică și haos, vor să distrugă sistemul nostru energetic. Sunt fără speranță. A doua țintă sunt oamenii. A ales în mod special un astfel de moment și astfel de obiective pentru a provoca mai mult rău?, a spus Zelenski.

Luni mai devreme, Zelenski a scris pe Telegram că Rusia încearcă să distrugă și să șteargă Ucraina de pe fața pământului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Vă rugăm să rămâneți în adăposturi astăzi. Datorită ajutorului armatei noastre, totul va fi bine.
Respectați întotdeauna regulile de siguranță. Și amintiți-vă întotdeauna: Ucraina a existat înainte ca acest inamic să apară, iar Ucraina va exista și după el”, a spus Zelenski.