• Cea mai mare bombă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată în Polonia
  • Aproximativ 750 de locuitori au fost evacuați în apropierea orașului port Swinoujscie
  • Bomba cântărea aproximativ 5,4 tone și a fost lansată în 1945 de armata britanică asupra teritoriului care aparținea atunci Germaniei naziste

O bombă uriașă „Tallboy”, aflată sub apă de 75 de ani, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost detonată în Polonia. Bomba se afla pe cursul canalulului de transport maritim Szczecin-Swinoujscie, unde era scufundată la o adâncime de 12 metri şi doar vârful era ieşit la suprafaţă, scrie BBC.

Bomba avea 6 m lungime și cântărea 5,4 tone, din care aproape jumătate erau explozibili.

Forţele navale poloneze au folosit un dispozitiv controlat de la distanţă prin care au încercat să dezamorseze bomba. Tehnica, dacă reuşea, ardea sarcina explozivă fără a provoca o detonare. În încercarea de împiedica explozia, aceasta a detonat. Niciunul dintre participanţi nu a fost rănit.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Aproximativ 750 de locuitori au fost evacuaţi în apropierea oraşului port Swinoujscie.

„Procesul de deflagraţie s-a transformat în detonare. Obiectul poate fi considerat neutralizat, nu va mai reprezenta o ameninţare pentru canalul de transport maritim Szczecin-Swinoujscie”, a declarat lt. Comandantul Grzegorz Lewandowski, purtător de cuvânt al celei de-a 8-a Flotile de Apărare a Coastelor Marinei Poloneze.