• O explozie s-a produs miercuri seară la Uzina Tehnic Tohan din municipiul Brașov. 
  • La fața locului au ajuns mai multe autospeciale cu apă și spumă, dar și pompieri militari.
  • Martor: „Toată lumea era speriată. În trecut a mai fost o explozie în care a murit și bunica mea”.

UPDATE. O persoană a murit carbonizată și alte două persoane au fost rănite

O persoană a murit carbonizată și alte două au fost rănite în urma exploziei de miercuri seară, de la Uzina Mecanică Tohan, din Zărnești, județul Brașov. Prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsîi a declarat, la Aleph News, că urmează mai multe anchete, care vor stabili motivul pentru care depozitul este amplasat chiar lângă fabrica de armanent.

„Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol și mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus prefectul.

În momentul producerii exploziei, nu era activitate în depozitul de artificii, altfel bilanțul exploziei ar fi putut fi mult mai mare. Prefectul Vasîi a mai spus că în locul unde s-a produs explozia era un depozit de artificii, iar personalul venise doar pentru a pregăti livrarea acelor artificii, pentru joi dimineața.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Întrebat de ce există un depozit de artificii lângă fabrica de armament, prefectul Mihai Cătălin Vasîi a spus că acest lucru va trebui analizat și investigat.

„Vom vedea care este treaba, dacă au avut autorizație. Va fi o anchetă și este în dinamică”, a mai spus prefectul.

Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia.

Pompierii sunt încă la fața locului și asigură zona pentru a nu apărea focare.

„S-au auzit bubuituri în zona fostei Uzinei 6 martie. Era o coloană mare de fum. Am mers acolo și eu. Se adunase lume multă, inclusiv și pompieri. S-au mobilizat rapid pompierii. Când am ajuns era fum gros, dar se putea respira în apropiere. Depozitul, din ce știu, este privat și acolo se ambalau artificii”, a spus un martor, la Aleph News.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O explozie s-a produs miercuri seară la Uzina Tehnic Tohan din municipiul Brașov. Primarul din Zărnești susține că e o victimă carbonizata și doi răniți ușor.

Potrivit ISU Brașov, în jurul orei 20:50 pompierii au fost anunțați despre producerea unei explozii la Uzina Tehnic Tohan.

Potrivit sursei citate, au fost alocate patru autospeciale cu apă și spumă, o autocisternă 10000l, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimică CBRN și un echipaj pirotehnic.

De frică unii oameni de la blocurile din zonă și-au luat copiii și au plecat de acasă.

Denisa Jinga, martor: “Eram în casă, făceam o cafea și dintr-o dată am auzit numai bubuituri în jurul meu. M-am uitat pe geam, toți oamenii au iesit afară și era un fum negru peste tot. Nu știam de unde vine apoi am observat că e uzina în flăcări și normal că toată lumea era speriată că în trecut a mai fost o explozie în care a murit și bunica mea. Majoritatea oamenilor și noi și vecinii, au sunat la 112 și cam 5-10 minute au venit pompierii.”

De asemenea, au fost alertare și serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Cristian și Vulcan.