• Autoritățile chineze au început să testeze peștii capturați în mare pentru COVID-19 încercând astfel să limiteze răspândirea bolii.
  • Cu toate acestea, acest lucru a stârnit reacții de amuzament pe rețelele de socializare.
  • Videoclipurile cu prelevarea de probe de pește în orașul portuar Xiamen au fost distribuite pe scară largă în China, stârnind o varietate de reacții.

Autoritățile chineze au început să testeze peștii capturați în mare pentru COVID-19 încercând astfel să limiteze răspândirea bolii.

Cu toate acestea, acest lucru a stârnit reacții de amuzament pe rețelele de socializare. Videoclipurile cu prelevarea de probe de pește în orașul portuar Xiamen au fost distribuite pe scară largă în China, stârnind o varietate de reacții.

Ce fac atunci când există un contact apropiat? Să-i punem în carantină în mare?”, a scris un utilizator. Îi trimit la un centru de carantină dacă sunt pozitivi?”, a fost o altă reacție.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Politica chineză de izolare a COVID-19 este cea mai strictă din lume, impunând în mod repetat închideri îndelungate și teste în masă. Un reprezentant al autorităților sanitare din Xiamen a confirmat că nu doar pescarii care se întorc sunt testați, ci și peștii pe care îi prind. Tot ceea ce intră în țară trebuie să fie testat”, a declarat el.

Aceste măsuri au fost luate după ce luna trecută, Cercul Jimei a emis o directivă în care sublinia pericolul comerțului ilegal cu pescari străini pe mare.


Cerințele includ testarea persoanelor și a bunurilor atunci când pescarii se întorc la țărm cu capturile lor.

În timp ce o mare parte a lumii caută modalități de a trăi cu COVID-19, în China, unde virusul a fost detectat pentru prima dată în decembrie 2019, există încă restricții stricte și toleranță zero față de acest virus. În pofida acestor măsuri, în China s-a înregistrat un număr mare de cazuri și se raportează o răspândire rapidă a variantei Omicron, foarte contagioasă.

Comisia Națională de Sănătate din Beijing a raportat astăzi peste 500 de cazuri noi și peste 2.000 de cazuri asimptomatice. Multe dintre ele se află pe populara insulă turistică Hainan.