• Autoritățile chineze au început să testeze peștii capturați în mare pentru COVID-19 încercând astfel să limiteze răspândirea bolii.
  • Cu toate acestea, acest lucru a stârnit reacții de amuzament pe rețelele de socializare.
  • Videoclipurile cu prelevarea de probe de pește în orașul portuar Xiamen au fost distribuite pe scară largă în China, stârnind o varietate de reacții.

Autoritățile chineze au început să testeze peștii capturați în mare pentru COVID-19 încercând astfel să limiteze răspândirea bolii.

Cu toate acestea, acest lucru a stârnit reacții de amuzament pe rețelele de socializare. Videoclipurile cu prelevarea de probe de pește în orașul portuar Xiamen au fost distribuite pe scară largă în China, stârnind o varietate de reacții.

Ce fac atunci când există un contact apropiat? Să-i punem în carantină în mare?”, a scris un utilizator. Îi trimit la un centru de carantină dacă sunt pozitivi?”, a fost o altă reacție.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Politica chineză de izolare a COVID-19 este cea mai strictă din lume, impunând în mod repetat închideri îndelungate și teste în masă. Un reprezentant al autorităților sanitare din Xiamen a confirmat că nu doar pescarii care se întorc sunt testați, ci și peștii pe care îi prind. Tot ceea ce intră în țară trebuie să fie testat”, a declarat el.

Aceste măsuri au fost luate după ce luna trecută, Cercul Jimei a emis o directivă în care sublinia pericolul comerțului ilegal cu pescari străini pe mare.


Cerințele includ testarea persoanelor și a bunurilor atunci când pescarii se întorc la țărm cu capturile lor.

În timp ce o mare parte a lumii caută modalități de a trăi cu COVID-19, în China, unde virusul a fost detectat pentru prima dată în decembrie 2019, există încă restricții stricte și toleranță zero față de acest virus. În pofida acestor măsuri, în China s-a înregistrat un număr mare de cazuri și se raportează o răspândire rapidă a variantei Omicron, foarte contagioasă.

Comisia Națională de Sănătate din Beijing a raportat astăzi peste 500 de cazuri noi și peste 2.000 de cazuri asimptomatice. Multe dintre ele se află pe populara insulă turistică Hainan.