• Telespectatorii au fost impresionați în special de cuvintele lui Astakhov Dmitri Mihailovici, care a declarat că a fost locotenent-colonel în unitatea specială de răspuns rapid a Gărzii Naționale Ruse.
  • Relatând primele zile ale invaziei, acesta a spus că ordinul de a intra în Ucraina a venit brusc, luându-și unitatea prin surprindere.
  • Lui și camarazilor săi li s-a spus că Ucraina era „dominată de un regim fascist”, că „naționaliștii și naziștii au preluat puterea” și că poporul ucrainean avea nevoie de ajutor pentru a scăpa de ei.

Un locotenent rus capturat de Ucraina a făcut o declarație publică puternică în care denunță agresiunea propriei sale națiuni și îi roagă pe ucraineni să le arate compatrioților săi „milă”, scrie NzHerald.

Joia trecută, ora locală, agenția de presă ucraineană Unian a găzduit o conferință de presă cu trei prizonieri ruși. Imagini de la eveniment au fost distribuite online pe scară largă astăzi.

Telespectatorii au fost impresionați în special de cuvintele lui Astakhov Dmitri Mihailovici, care a declarat că a fost locotenent-colonel în unitatea specială de răspuns rapid a Gărzii Naționale Ruse.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

„Ordinul de a intra in Ucraina a venit brusc”

Relatând primele zile ale invaziei, acesta a spus că ordinul de a intra în Ucraina a venit brusc, luându-și unitatea prin surprindere. Lui și camarazilor săi li s-a spus că Ucraina era „dominată de un regim fascist”, că „naționaliștii și naziștii au preluat puterea” și că poporul ucrainean avea nevoie de ajutor pentru a scăpa de ei.

Evident, aceste informații erau informații unilaterale”, a spus el.

„Bineînțeles, avem internet, uneori primim ceva din alte surse. Am avut unele îndoieli. Nu știam cu siguranță situația”.

Aceste îndoieli s-au adâncit, pentru el, atunci când boxerii săi favoriți Oleksandr Usyk și Vasiliy Lomachenko – care sunt ucraineni – au anunțat că vor lupta împotriva invaziei.

Mă simt rușinat că am venit în această țară”, a mai spus Mihailovici.

„Mă simt rușinat. Nu știu de ce am făcut acest lucru. Știam foarte puține lucruri. Am adus tristețe în această țară.”

Bărbatul a menționat în discursul său că nu a fost obligat de nimeni să facă aceste declarații

„Vom merge la închisoare sau orice altceva vom merita. Suntem pregătiți pentru orice.”

El a declarat că îi pare „rău” pentru oamenii de acasă, din Rusia, care sunt „dezinformați”.

„Unii nici măcar nu au internet. Ei nu au nicio alternativă (la mass-media de stat). Li se spală constant creierul”, a spus el.

„Poate că am meritat cu adevărat să învăț această lecție, pentru a putea în sfârșit să văd și să încerc să o spun celor care sunt în Rusia. Ei nu realizează ce se întâmplă aici.

„Pentru cei care privesc acest videoclip: puteți să credeți ce vreți despre mine, că am fost forțat, intimidat sau că textul a fost pregătit dinainte. Orice ar fi. O să vi-l spun direct. Dacă cineva ar veni pe teritoriul meu, aș face același lucru pe care l-au făcut acești oameni (ucrainenii). Și aș avea dreptate. Și ei au dreptate acum. În timp ce eu trebuie să stau aici și să ofer scuze”.

„Vă implor, opriți-vă înainte de a fi prea târziu. Dați-ne o șansă să ne întoarcem acasă. Fă alegerea corectă. Să ne întoarcem acasă. Oamenii au început să se adune acolo, au început să înțeleagă ceva. Sarcina noastră este să evităm distrugerea totală a acestor două națiuni.”