• Nord-coreenii au tras cu rachete de pe calea ferată.
  • Rachetele lansate au făcut parte dintr-un test al unui nou „sistem de rachete pe calea ferată”.
  • Rachetele au zburat 800 de kilometri, înainte de a lovi o țintă în mare, în largul coastei de est a Coreei de Nord.

Coreea de Nord a lansat, miercuri, două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, dar, spre deosebire de lansările anterioare de rachete nord-coreene, aceste arme par au fost lansate dintr-un tren.

Testul a fost efectuat de către Regimentul de rachete mobile feroviare și a fost un fel de dovadă de concept de evaluare a caracterului practic al „sistemului de rachete mobile feroviare”, a relatat presa de stat nord-coreeană, menționând că sistemul a fost „desfășurat pentru prima dată pentru acțiune” în timpul acestui test, potrivit Insider.

Pak Jong Chon, un înalt lider militar și politician nord-coreean, a supravegheat testarea armei, concluzionând în urma acesteia că „sistemul de rachete mobile feroviare este un mijloc eficient de contraatac”, care poate fi folosit „pentru a da o lovitură puternică forțelor amenințătoare în mod multiconcursiv, cu trageri dispersate în întreaga țară”, a precizat presa de stat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Presa de stat nord-coreeană a publicat mai multe imagini ale testului neobișnuit, în care rachetele nord-coreene au aterizat la aproximativ 800 de kilometri distanță în Marea de Est.

Testul de miercuri a urmat lansării de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, pe care Coreea de Nord le numește „arme strategice”, în weekend. Presa de stat nord-coreeană a susținut că rachetele au zburat 930 de mile.

Academia de Științe ale Apărării din Coreea de Nord a declarat că rachetele de croazieră sunt „un alt mijloc eficient de descurajare pentru a garanta mai fiabil securitatea statului nostru și pentru a conține puternic manevrele militare ale forțelor ostile împotriva RPDC”, potrivit mai multor rapoarte.