VIDEO. Coreea de Nord a lansat două rachete balistice de pe „Trenul atomic”

coreea-nord-racheta-tren

coreea-nord-racheta-tren

Coreea de Nord a lansat, miercuri, două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, dar, spre deosebire de lansările anterioare de rachete nord-coreene, aceste arme par au fost lansate dintr-un tren.

Testul a fost efectuat de către Regimentul de rachete mobile feroviare și a fost un fel de dovadă de concept de evaluare a caracterului practic al „sistemului de rachete mobile feroviare”, a relatat presa de stat nord-coreeană, menționând că sistemul a fost „desfășurat pentru prima dată pentru acțiune” în timpul acestui test, potrivit Insider.

Pak Jong Chon, un înalt lider militar și politician nord-coreean, a supravegheat testarea armei, concluzionând în urma acesteia că „sistemul de rachete mobile feroviare este un mijloc eficient de contraatac”, care poate fi folosit „pentru a da o lovitură puternică forțelor amenințătoare în mod multiconcursiv, cu trageri dispersate în întreaga țară”, a precizat presa de stat.

Presa de stat nord-coreeană a publicat mai multe imagini ale testului neobișnuit, în care rachetele nord-coreene au aterizat la aproximativ 800 de kilometri distanță în Marea de Est.

Testul de miercuri a urmat lansării de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, pe care Coreea de Nord le numește „arme strategice”, în weekend. Presa de stat nord-coreeană a susținut că rachetele au zburat 930 de mile.

Academia de Științe ale Apărării din Coreea de Nord a declarat că rachetele de croazieră sunt „un alt mijloc eficient de descurajare pentru a garanta mai fiabil securitatea statului nostru și pentru a conține puternic manevrele militare ale forțelor ostile împotriva RPDC”, potrivit mai multor rapoarte.

Exit mobile version