• Un cutremur puternic a lovit miercuri seară nord-estul Japoniei, întrerupând temporar alimentarea cu energie electrică a două milioane de locuințe.
  • Cutremurul cu magnitudinea 7,3 a lovit aceeași regiune în care un cutremur major a declanșat dezastrul nuclear de la Fukushima în urmă cu 11 ani.
  • Două persoane au murit și cel puțin 135 au fost rănite, potrivit autorităților.

Un cutremur puternic a lovit miercuri seară nord-estul Japoniei, întrerupând temporar alimentarea cu energie electrică a două milioane de locuințe.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 a lovit aceeași regiune în care un cutremur major a declanșat dezastrul nuclear de la Fukushima în urmă cu 11 ani, informează BBC.

Două persoane au murit și cel puțin 135 au fost rănite, potrivit autorităților.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

În unele zone, seismul a fost prea puternic pentru ca oamenii să rămână în picioare, iar clădirile s-au zguduit în capitala Tokyo, relatează agenția de știri AFP.

Cutremurul a avut loc la ora locală 23:36, la o adâncime de 57 de kilometri, au precizat autoritățile japoneze.

Furnizorii locali de electricitate au declarat că aproximativ 700.000 de locuințe din Tokyo și 156.000 din nord-estul Japoniei au rămas fără curent imediat după seism, dar de atunci alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în multe gospodării.

Mai multe persoane din nord-estul Japoniei au fost rănite de obiecte care au căzut, iar în orașul Soma, presa locală a raportat că un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit. Cel de-al doilea deces a fost raportat în prefectura Miyagi.

De asemenea, un tren a deraiat din cauza cutremurului, potrivit operatorului acestuia. Nu au existat rapoarte imediate privind răniți în urma acestui incident.

Cutremurul de joi a avut loc la aproape 60 km de coasta Fukushima, nu departe de epicentrul celui mai puternic cutremur din istoria Japoniei, care a ucis 18.000 de persoane când s-a produs în urmă cu 11 ani.