• Prezentarea certificatului verde la intrarea în țară nu mai este obligatorie, nici în cazul localurilor, magazinelor, instituțiilor de spectacol și cultură.
  • Se elimină și obligativitatea purtării măştii de protecţie. Iar activitatile de zi cu zi nu vor mai tine cont de rata de infectare și de incidența cazurilor Covid în localitate.
  • Magazinele şi localurile vor putea rămâne deschise şi după ora 22.00. După doi ani de restricţii, românii revin la normalitate.


România iese de azi din starea de alertă, ceea ce înseamnă că nicio restricție anti-COVID nu va mai fi valabilă, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

De ce libertățí ne bucurăm de astăzi ?

Prezentarea certificatului verde la intrarea în țară nu mai este obligatorie, nici în cazul localurilor, magazinelor, instituțiilor de spectacol și cultură. Se elimină și obligativitatea purtării măştii de protecţie. Iar activitatile de zi cu zi nu vor mai tine cont de rata de infectare și de incidența cazurilor Covid în localitate. Magazinele şi localurile vor putea rămâne deschise şi după ora 22.00. După doi ani de restricţii, românii revin la normalitate.

Chiar dacă nu mai avem restricții tot trebuie să fim atenți la virus? Care sunt recomandarile medicilor?

Din 16 martie 2019 până pe 8 martie 2022, românii au trebuit să se conformeze multor reguli. Și doar pentru că restricțiile sunt acum ridicate asta nu înseamnă că nu mai trebuie să fim prudenți. În continuarea este recomandată purtarea măștii în spațiile aglomerate, mijloace de transport, grădinițe, școli și universități. Doar în București avem o incidență de 14 la mie, și de noi depinde să limităm răspândirea virusului SARS COV 2. Rămân în continuare aceleași sfaturi – spălatul pe mâini și păstrarea distanțării sociale mai ales în spații închise.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic. Persoanele care au simptome trebuie să se testeze, să meargă la medic si la centrele de evaluare. Izolarea unei persoane simptomatice este normală, a mai spus Rafila. Aceeași recomandare o avem și pentru alte tipuri de boli, precum gripa.