• O conductă a companiei Amplify Energy s-a spart pe coasta Californiei.
  • 572.807 de litri de petrol s-au scurs în apele oceanului Pacific.
  • Pești și păsări moarte au fost aduse la mal după dezastrul ecologic ce a avut loc pe coasta Californiei.

O deversare imensă de petrol care a avut loc în largul litoralului din sudul Californiei, SUA, a provocat numeroase daune mediului marin. A fost afectată și s-a rupt o conductă care aparținea companiei Beta Offshore. Se estimează că 572.807 litri de petrol ar fi ajuns până în apele Oceanului Pacific. Pelicula de petrol formată pe ape a acoperit aproximativ 33 de kilometri pătrați.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„De dimineață a fost o deversare de petrol. Am estimat că s-a petrecut la 4 mile și jumătate depărtare de plajele Huntington și Newport. A creat o peliculă mare. Aceasta se apropie de plajele din California, și știu că asta este supărător pentru cetățenii de aici”, a declarat Rebecca Ore căpitan al Coastei de Gardă din Los Angeles.

În prezent, autoritățile se străduiesc din răsputeri să țină departe petrolul de zonele protejate. Mai multe echipaje de scafandri încearcă să salveze coralul de pe coasta Californiei.

Martyn Willshere, președinte Amplify Energy spune că: „În acest moment avem scufundători la locul incidentului. Investigăm sursa și potențiala cauză. Continuăm să colaborăm cu Comandamentul pentru situații de urgență ca să fim siguri că eforturile de curățare se încheie cât mai repede.”