VIDEO. Donald Trump, către participanții mitingului din Las Vegas: „Nu-mi pasă de voi. Vreau doar votul vostru”

Pe fondul temperaturilor ridicate de la mitingul de campanie al lui Donald Trump de duminică din Las Vegas, fostul președinte a făcut o glumă despre căldura care îi afecta pe cei prezenți, afirmând că are nevoie de voturile lor, adăugând: „Nu-mi pasă de voi”, scrie News Week.

Trump și președintele Joe Biden au devenit prezumtivii candidați prezumtivi la președinția republicană și, respectiv, democrată din 2024 în luna martie, ambii continuând să facă campanie înaintea alegerilor din noiembrie. Duminică, fostul președinte a urcat pe scenă la mitingul său în aer liber din Sunset Park pentru a le vorbi susținătorilor săi.

Cu toate acestea, temperaturile au început să crească, fiind prognozate peste 100 de grade în timpul evenimentului. La mitingul său, Trump a vorbit despre căldura care îi afecta pe participanții săi, în timp ce a făcut o glumă despre faptul că are nevoie de voturile lor.

„Apropo, nu-i așa că briza este plăcută? Simțiți briza? Nu vreau ca cineva să meargă pe mine. Avem nevoie de fiecare votant. Nu-mi pasă de voi. Vreau doar votul vostru. Nu-mi pasă.” Susținătorii săi au râs în timp ce el a spus apoi: „Vedeți acum, presa va lua asta și va spune: «A spus un lucru oribil»”.

Ca răspuns la comentariile lui Trump, unii s-au dus pe X, fostul Twitter, pentru a-l critica duminică.

Democratul și utilizatorul X, Harry Sisson, a scris ,,WOW! Trump tocmai a făcut și-a dat masca jos și a spus „Avem nevoie de fiecare alegător’. Nu-mi pasă de tine. Vreau doar votul tău. Nu-mi pasă’. Ai auzit asta, America? Lui Trump nu-i pasă deloc de voi. El vrea doar să îl votați. Rușinos”.

Reprezentantul democrat al statului Pennsylvania, Malcolm Kenyatta, a scris pur și simplu: „În sfârșit, spune adevărul”.

Reiterând remarcile lui Kenyatta, comentatorul politic progresist Luke Beasley a postat pe X: „În sfârșit a spus adevărul”.

Cu toate acestea, Trump a comentat, de asemenea, că dacă vreun participant se simte rău, să îl anunțe, adăugând că „avem oameni” care să „vă ia imediat”.

„Sunt 110, dar mie nu mi se pare, nu-i așa. Așa că vom sta aici pentru o vreme. Dacă cineva obosește, să mă anunțe. Și dacă cineva se prăbușește, dacă începe să se prăbușească, avem oameni care vă vor ridica imediat. Vor arunca apă”, a declarat fostul președinte duminică.

„Știți că erau foarte îngrijorați. Toată lumea era atât de îngrijorată ieri în legătură cu voi”, a adăugat Trump, arătând spre mulțime.

„Și nu m-au menționat niciodată pe mine. Eu sunt aici sus, transpirând ca un câine”.

Comentariile lui Trump vin după ce, cu câteva ore înainte de începerea mitingului, a fost semnalat un eveniment medical, când un agent al Secret Service a alergat spre linia de securitate strigând „Medic”, a relatat ziarul Reno Gazette Journal, care a acoperit evenimentul în direct.

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:45 a.m. PST, când afară erau 86 de grade, înainte de a se aștepta să se încălzească și mai mult pe măsură ce evenimentul continua.

Între timp, campania lui Trump a luat mai multe măsuri de precauție pentru a combate căldura din deșert: mii de sticle de apă pentru participanți, corturi și ventilatoare de ceață în jurul parcului și cel puțin un cort cu aer condiționat. De asemenea, campania a declarat că va permite participanților să aibă la ei umbrele mici. De asemenea, a existat personal medical în incinta parcului.

Aceasta nu este prima dată când au avut loc incidente care implică epuizarea din cauza căldurii în timpul unui miting al lui Trump.

Joi, 11 persoane cu epuizare din cauza căldurii au fost spitalizate după ce au așteptat la coadă la un miting Trump în interior, în Phoenix, unde temperaturile au atins 110 grade. Potrivit postului local KNXV-TV, afiliat ABC, mai multe persoane au leșinat din cauza căldurii.

Exit mobile version