• Echipa de campanie a lui DeSantis a distribuit imagini cu Trump și Fauci îmbrățișându-se într-o înregistrare video pe Twitter pe 5 iunie.
  • Fotografiile sunt distribuite sub sloganul ,,Real Life Trump” în videoclipul de campanie.
  • Experții în criminalistică media au declarat pentru AFP că imaginile au fost generate cel mai probabil de inteligența artificială.

Un videoclip distribuit de echipa de campanie prezidențială a guvernatorului din Florida, Ron DeSantis, conține imagini false generate de inteligența artificială în care fostul președinte Donald Trump și fostul consilier medical șef al Casei Albe, Anthony Fauci, se îmbrățișează și se sărută, scrie Business Insider.

Imaginile au fost publicate într-un videoclip distribuit luni pe contul de Twitter al lui DeSantis War Room, care a subliniat relația dintre Trump și Fauci.

Dar în unul dintre clipurile care conținea șase imagini cu cei doi împreună, trei dintre ele par a fi generate de inteligența artificială, au declarat pentru AFP experți în criminalistică media.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Trei fotografii din colaj – cea din centru sus, cea din dreapta sus și cea din stânga jos – sunt imagini reale și pot fi găsite în înregistrări de la Getty Images, National Institutes of Health și Reuters.

Celelalte trei fotografii – stânga sus, centru jos și dreapta jos – par a fi generate de A.I. și toate îi arată pe Fauci și Trump îmbrățișându-se. Două dintre imaginile trucate îl surprind pe Trump sărutându-l pe Fauci pe frunte.

Imaginile generate de A.I. au circulat în sfera politică de luni de zile.

În februarie, Trump a distribuit o parodie video generată de A.I. în care DeSantis și Elon Musk vorbeau cu Adolf Hitler.

Citește și

Laburiştii britanici cer reglementări stricte pentru inteligența artificială și vor introducerea unei licențe speciale pentru dezvoltarea de produse A.I.

Donald Trump, vizat personal într-o nouă anchetă. „Nu am făcut nimic”

Noul „Pablo Escobar” din Manchester. Cine este Fraidon Wadood și cum a reușit să încaseze 1.000.000 de lire sterline