• O explozie afectează o conductă de gaz care leagă Lituania de Letonia.
  • Nu există încă informații despre motivul pentru care a izbucnit incendiul.
  • Martorii susțin că incendiul poate fi văzut de la o distanță de cel puțin 17 kilometri.

Operatorul sistemului de transport de gaze din Lituania, AB Amber Grid, a raportat că o explozie a lovit conducta de gaze care leagă Lituania de Letonia. Amber Grid a precizat că explozia a avut loc vineri, în jurul orei 17.00.

Potrivit datelor preliminare, nu există informații despre victime, deoarece explozia s-a produs departe de clădirile rezidențiale, potrivit presei locale.

Potrivit operatorului de sistem, sistemul de transport al gazelor este format din două conducte de gaz paralele, subliniind că explozia s-a produs într-una dintre ele, în timp ce cealaltă nu a suferit nicio avarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritățile locale au precizat că alimentarea cu gaz a fost oprită imediat după ce o flacără de 50 de metri înălțime a cuprins districtul Pasvalsky din Lituania, unde se află conducta.

În acest moment, toate eforturile noastre și ale serviciilor responsabile vizează controlul consecințelor incendiului și asigurarea siguranței. Investigăm cauza exploziei. Vom oferi mai multe detalii despre circumstanțele incidentului pe măsură ce vom avea mai multe detalii.” , a declarat purtătorul de cuvânt al Amber Grid, Nemunas Biknius, într-un comunicat.

Conducta de gaz în care a izbucnit incendiul este folosită pentru a furniza gaz în partea de nord a Lituaniei și pentru a transporta gaz către Letonia.