O explozie puternică s-a produs în incinta unui complex militar din centrul Israelului, dar administratorii obiectivului susţin că a fost un „test controlat”, informează publicaţiile Haaretz şi Times of Israel.

Deflagraţia a avut loc într-un complex militar situat în apropierea oraşului israelian Ramla. Nu au fost raportate victime.

Explozia s-a produs într-un complex în care sunt fabricate rachete pentru armata israeliană, inclusiv piese ale sistemelor antiaeriene Arrow 4.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Compania de stat Tomer, activă în industria apărării din Israel, susţine că a fost vorba de un „test controlat“, desfăşurat „fără incidente anormale“. Totuşi, explozia nu a fost anunţată în avans.

Oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului israelian al Apărării investighează incidentul, care intervine în contextul tensiunilor cu Iranul.

Presa iraniană a relatat despre explozia din Israel, sugerând că ar putea fi o ripostă a Teheranului după incidentul produs recent la complexul nuclear iranian Natanz, atribuit Israelului.