• Zeci de rachete au căzut în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropierea consulatului american din Erbil, în nord-vestul Irakului.
  • Traficul aerian a fost suspendat în regiune.
  • Presa iraniană relatează că aceasta este o răzbunare pentru distrugerea a doi ofițeri iranieni, în Siria, de către Forțele Aeriene Israeliene.

UPDATE

La ora unu dimineața, 12 rachete balistice cu rază lungă de acțiune, au fost îndreptate în afara granițelor din estul Iranului către noua clădire a consulatului american din Erbil”, a transmis ministerul de Interne al Kurdistanului din nordul Irakului.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că nu au avut loc victime sau daune la instalațiile guvernamentale americane, ca urmare a atacului de la Erbil, condamnând „atacul scandalos și manifestarea de violență”.

UPDATE

George Papadopoulos, fost membru al grupului consultativ de politică externă al campaniei prezidențiale din 2016 a lui Donald Trump, a comentat pe contul său de Twiiter, despre atacurile asupra Consulatului General al SUA din Irak.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Atacurile cu rachete asupra consulatelor și ambasadelor SUA sunt modul în care regimul iranian îi mulțumește lui Biden pentru că le-a oferit mai mult decât se așteptau în negocierile privind acordul nuclear. Ne aflăm pe un teritoriu necunoscut. Mijlocul mandatului nu poate veni îndeajuns de repede”, a scris Papadopoulos pe Twitter.

Acesta a spus, de asemenea, pe Twitter, că Rusia, China și Iranul îl testează acum pe Biden, simultan.

Rusia, China și Iranul îl testează acum pe Biden. Simultan”, a scris George Papadopoulos pe contul său de Twitter.

Rachetele care au vizat Erbil au fost lansate din Iran, ca răspuns la uciderea liderilor Gărzilor Revoluționare din Siria.

Iranul raportează că atacul a fost efectuat față de măsurile Mossad-ului din Irak. Acesta ar fi eliminat anterior ofițeri iranieni, din Siria, cu forțele aeriene israeliene.

UPDATE

Nu există victime sau răniți în urma exploziilor din Erbil”, a declarat ministrul sănătății din provincia Kurdistan din Irak, Saman Barzanji, citat de televiziunea de stat.

Rachetele balistice cu rază lungă de acțiune au fost lansate de Iran, potrivit unor agenții de presă iraniene.

Clădirea postului de televiziune Kurdistan 24 a fost, de asemenea, avariată.

Știre inițială

Mai multe rachete balistice, cu rază lungă de acțiune, au căzut, sâmbătă seară spre duminică, în apropierea clădirii Consulatului General al SUA din Erbil, capitala regiunii autonome kurde din nordul Irakului, a informat Reuters.

Potrivit sursei, până în prezent, în oraș au fost cel puțin trei explozii, iar sirenele continuă să se audă. În plus, traficul aerian a fost suspendat în regiune.

Nu s-au raportat victime sau pagube.

Sirenele au fost pornite la Ambasada SUA din Bagdad.

Iranul nu a comentat încă situația și nu a confirmat un atac cu rachete asupra consulatului american.