VIDEO. Florin Cîțu: Se pare că PSD și USR vor alegeri anticipate. Dacă USR rămâne blocată într-o singură opțiune, nu mai avem ce să discutăm

Foto: facebook.com/dacianciolos
  • Liderul PNL i-a atacat pe cei de la PSD şi USR și afirmă că îşi doresc să se declanşeze anticipatele. F
  • lorin Cîțu a cerut USR să îşi flexibilizeze mandatul, să voteze Guvernul minoritar PNL şi apoi să înceapă discuţiile pentru refacerea coaliţiei.
  • Florin Cîțu: PNL este singurul partid care a arătat responsabilitate și că este gata să flexibilizeze mandatul.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a făcut mai multe clarificări, luni, după discuţiile premierului desemnat Nicolae Ciucă cu liderii USR. „Se pare că PSD și USR vor alegeri anticipate”, spune președintele PNL.

Florin Cîțu susține că PNL este singurul partid care „a arătat responsabilitate și că este gata să flexibilizeze mandatul”, iar acum așteaptă „concesia pe care o face USR”.

După ultimele negocieri, Florin Cîțu a ieșit spunând „nu s-a schimbat nimic în acest moment, doar am tras niște concluzii și vom avea și alte întâlniri”.

Întrebat dacă există în PNL se crede că guvernul Ciucă va obține un vot de încredere, liderul liberal a răspuns că Partidul Național Liberal a arătat responsabilitate, flexibilitate și dorința de a rezolva această criză politică: „A venit și a schimbat mandatul pentru premier, a venit cu un alt candidat. (…) PSD a spus clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce să avem discuție cu ei. USR a plecat de la guvernare și împreună cu cei de la PSD și AUR a dat jos un guvern fără să aibă o soluție. Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar, asta ar arăta responsabilitate și că îi interesează românii și nu doar schemele electorale și mergem mai departe și ne ocupăm de rezolvarea crizei din România. Dacă nu, așa cum am spus, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate”.

Întrebat mai departe ce le va propune celor de la USR ca să voteze acest Guvern, Cîțu a răspuns: „Exact ce avem acum. În caz contrar, USR trebuie să spună că preferă să arunce în aer România”.

În opinia lui Cîțu, PNL este singurul partid care „a arătat responsabilitate și că este gata să flexibilizeze mandatul”: „Dacă USR rămâne blocată într-o singură opțiune, nu mai avem ce să discutăm. Până la urmă trebuie să facă un pas și USR. Poate să susțină acest guvern din Parlamentul României. Toată lumea trebuie să arate responsabilitate, iar astăzi USR arată iresponsabilitate. Partidul Național Liberal a făcut un pas important, unde este responsabilitatea celor de la USR? Să vedem care este concesia pe care o fac cei de la USR. Dacă interesul celor de la USR și PSD este să distrugă Partidul Național Liberal, eu nu voi permite acest lucru niciodată”.

Dacă nici PSD și nici USR nu își vor da susținerea, alegerile anticipate sunt singura soluție.

„Până la urmă se pare că PSD și USR vor anticipate și atunci tot ceea ce am văzut în această perioadă au fost vorbe goale”, adaugă președintele PNL.