• Fostul președinte al SUA, George W. Bush, a descris în mod eronat invazia Irakului drept „brutală” și „nejustificată”.
  • Bush s-a corectat, spunând că voia să se refere la invazia Ucrainei de către Rusia.
  • Fostul lider republican de la Casa Albă a făcut aceste comentarii într-un discurs în timpul unui eveniment la Dallas miercuri, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

Fostul președinte american George W. Bush s-a referit la asaltul asupra Ucrainei ca la „o invazie nejustificată și brutală a Irakului” într-o gafă în discursul său, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

Rezultatul este o absență a controalelor și echilibrului în Rusia și decizia unui om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală a Irakului”, a spus fostul președinte, înainte de a se corecta și a clătina din cap. „Vreau să spun… a Ucrainei”, s-a corectat fostul politician american. Bush a făcut comentariile într-un discurs în timpul unui eveniment din Dallas, miercuri, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

El a încercat apoi să glumească pe seama gafei făcute, spunând că vârsta sa e de vină. Publicul a izbucnit în râs. În 2003, când Bush era președinte, Statele Unite au condus o invazie a Irakului pentru arme de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată. Conflictul prelungit a ucis sute de mii de oameni și a strămutat mulți alții. Remarcile lui Bush au devenit rapid virale pe rețelele sociale.

Ulterior acestui moment, fostul președinte al SUA a vorbit și despre actualul lider de la Kiev. Astfel, Bush l-a asemănat pe Volodimir Zelenski cu fostul lider al Marii Britanii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Winston Churchill. În încheiere, fostul președinte l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei Ucrainei în 24 februarie.