VIDEO. Galați, orașul de sub ape. Momentul în care mai mulți bărbați consumă alcool pe o terasă inundată

  • Ploaia torențială de miercuri seara a făcut prăpăd în orașul Galați.
  • Gălățenii au primit mesaj RO ALERT privitor la instituirea unui cod roșu de precipitații și grindină.

Orașul Galați, sub ape. În timp ce echipele de intervenție aveau zeci de misiuni în toate cartierele orașului, mai mulți gălățeni consumau alcool pe o terasă inundată. Aceștia au fost filmați dintr-o mașină care a trecut prin zonă.

Ploaia torențială de miercuri seara a făcut prăpăd în orașul Galați: a rupt numeroși copaci și a inundat zeci de străzi, parcări, parcuri și gospodării.

Gălățenii au primit mesaj RO ALERT privitor la instituirea unui cod roșu de precipitații și grindină, dar acest lucru nu i-a speriat pe câțiva cetățeni. Aceștia au fost filmați în timp ce consumau alcool pe terasa inundată a unui bar din portul orașului Galați.

Oamenii stăteau cu picioarele în apă și fie navigau pe internet, fie le făceau cu mâna șoferilor care treceau pe stradă.

În timp ce unii gălățenii petreceau în barul inundat, echipele de intervenție ale pompierilor și ale Primăriei aveau zeci de solicitări de la alți cetățeni aflați în situații extreme.

„Am trimis în teren toate echipele. Împreună cu cei de la ISU, pe teren sunt echipe de la Apă Canal, Gospodărire Urbană și Ecosal. Eu sunt pe teren, am verificat dacă stația de pompare din port funcționează la capacitate maximă. Este foarte multă muncă, sunt foarte multe solicitări, facem tot ce este omenește posibil ca să-i ajutăm pe oameni”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Specialiștii estimează că la Galați într-o singură oră a plouat cât pentru o lună întreagă.