VIDEO. George Simion, copreședintele AUR, împiedicat să intre în Republica Moldova: „Stau aici cât timp va fi nevoie!”

George Simion: Șoșoacă nu are doar ieșiri din decor, dar nu poți face bine unui om cu forța Sursa: Mediafax Foto
  • Deputatul George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat, duminică, să intre în Republica Moldova.
  • Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.
  • Simion a spus că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Deputatul George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat, duminică, să intre în Republica Moldova. Politicianul a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Poliția de Frontieră de la Vama Leușeni i-a transmis oficialului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

Simion a afirmat că este conștient de interdicția impusă de autoritățile basarabene, în urmă cu doi, când pe atunci acesta era activist civic, însă, în prezent, în calitatea sa de demnitar al României, accesul în R. Moldova trebuie să-i fie permis.

„Stau aici cât timp va fi nevoie, până în 2023, până mi se va permite accesul”

Drept urmare, George Simion a făcut apel către Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și către ministerele de Externe ale celor două state ca accesul să i se permită, motivând pașaportul diplomatic. Simion a spus că va sta la frontieră până i se va permite intrarea în Moldova.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al Românie”, a spus Simion într-un Live pe Facebook.