• Incendiile de vegetație din Margaret River amenință proprietăți, iar localnicii își părăsesc casele.
  • Incendiul din Yallingup a fost parțial lichidat dar continuă să amenințe localnicii din zonă.

Incendiile care au izbucnit în regiunea Margaret River din Australia de Vest au forțat evacuări și au ars peste 6.000 de hectare de pământ, relatează BBC.

Condițiile mai blânde din timpul nopții au ajutat echipele de pompieri să lupte cu un incendiu masiv de vegetație care amenință vieți și proprietăți și care a distrus peste 6.000 de hectare de tufișuri în cea mai faimoasă regiune viticolă și de surfing din WA.

Aceasta vine după ce un al doilea incendiu din regiunea vecină Yallingup a fost diminuat datorită îmbunătățirii condițiilor.

Incendiul principal, care este alimentat de vânturi puternice și se află la nivel de urgență, se află în Parcul Național Leeuwin-Naturaliste, în apropiere de Margaret River, în comitatul Augusta Margaret River.

Zona afectată este delimitată de Redgate Road la nord, Bussell Highway la est, Chapman Road și Hamelin Bay Road West la sud și de linia de coastă, în Australia.

Incendiul a scăpat de sub control și nu a fost izolat, dar, deși condițiile s-au îmbunătățit într-o oarecare măsură, autoritățile au declarat că există „încă un risc semnificativ pentru comunitate”.
Oamenii din zonă sunt avertizați că trebuie să acționeze imediat pentru a supraviețui.
„Incendiul din Parcul Național Leeuwin-Naturaliste se deplasează rapid în mai multe direcții, este necontrolat și necontenit”, a spus el.

„Situația din această zonă este extrem de gravă. O serie de proprietăți sunt amenințate pe sau în apropiere de Caves Road.

„Cea mai sigură opțiune pentru oamenii din această zonă este întotdeauna să plece devreme, să nu aștepte”.