• E alertă în Germania, la Hamburg, unde s-a declanșat un violent incendiu.
  • Municipalitatea a anunțat că fumul este toxic și reprezintă un pericol extrem.
  • Incidentul s-a produs într-un depozit de mașini.

Poliția și pompierii au avertizat locuitorii din Hamburg, Germania, să închidă ferestrele după ce un incendiu de proporții a cuprins mai multe depozite și a împrăștiat un fum negru, încărcat cu substanțe chimice, deasupra orașului, scrie Al Jazeera.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat că gradul de amenințare a fost oarecum redus, chiar dacă focul încă mai ardea la prânz, dar că oamenii ar trebui să rămână în casă cu ferestrele închise.

Autoritățile au precizat că incendiul a început în jurul orei 04:00 (02:00 GMT) în cartierul Rothenburgsort, situat în partea de est a celui de-al doilea oraș ca mărime din Germania.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Cerul s-a întunecat din cauza fumului

Fumul s-a răspândit spre centrul orașului, blocând circulația trenurilor pe distanțe lungi între Hamburg și Berlin și alte orașe.

O alertă de siguranță publică transmisă prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă i-a sfătuit pe locuitorii din Hamburg să închidă ferestrele, să oprească sistemele de ventilație și aerul condiționat și să evite zona. Nu au fost raportate victime.

Postul public de televiziune NDR a declarat că incendiul a implicat containere de hidrogen sulfurat, o substanță toxică și urât mirositoare, ceea ce i-a obligat pe pompierii și polițiștii aflați în zonă să poarte aparate de respirație.

Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că cerul s-a întunecat ca urmare a acestui fapt, dar vremea a făcut dificilă determinarea cantității de fum și a cantității de nori.

În iulie 2021, o explozie la un parc chimic din orașul Leverkusen, în vestul Germaniei, a ucis două persoane și a rănit zeci de oameni.