• Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.
  • Nicio persoană nu a fost rănită.
  • Din primele informații incendiul ar fi pornit cel mai probabil de la instalația electrică.

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Flăcările au fost în pavilionul administrativ, iar în oraș a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

UPDATE, ora 20:31 – Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Bilanț final: 31 de persoane evacuate preventiv ( 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți).

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

UPDATE, ora 20:10 – Conducerea Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași precizează că flăcările au izbucnit ar fi pornit de la tavan, cel mai probabil de la instalația electrică.

UPDATE, ora 19:45: Potrivit ISU Iași, incendiul a fost lichidat.

UPDATE, ora 19:30: ISU Iași: „Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcarare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară si 1 cisternă.

Informații suplimentare referitor la cele 12 persoane evacuate: Este vorba despre 5 copii, 3 părinți, 4 personal medical.

Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobilă. La acest moment, incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică. Au fost evacuați toți pacienții. Primele informații arată că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon”.

Incendiul a izbucnit într-un salon gol al spitalului

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și intervin pentru stingerea flăcărilor. Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova. Flăcările au cuprins cel puţin o încăpere de la etajul 2 al unităţii medicale. Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită, potrivit Ziarul de Iași.

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași.

Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă. Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă, a transmis Poliția Iași.

Știre în curs de actualizare.