VIDEO. Incident la o fabrică din Timișoara: Peste 600 de persoane evacuate

  • Peste 600 de persoane au fost evacuate, miercuri, în Timişoara
  • Incidentul a avut loc în subsolul unei hale de producție și depozitare produse finite elemente automotive
  • Reprezentanții ISU Timis au cerut în sprijin, ventilatoare, autospeciala CBRN, autospeciala de stingere Cobra

UPDATE – 22.30 Fabrica a fost amendată

În urma incendiului au ars materialele combustibile ale conductorilor electrici și s-a deteriorat o țeavă ce transporta agent termic

Din fericire, în urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului, inspectorii din cadrul inspecției de prevenire au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 lei pentru exploatarea instalației electrice și echipamente în condiții necorespunzătoare care au condus la producerea unui incendiu.

UPDATE

Potrivit reprezentanţilor Continental nu a fost vorba de un incendiu. S-a spart o conductă cu apă fierbinte şi a inundat subsolul. Un angajat a văzut aburi, a crezut ca e fum și a sunat la 112.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Peste 600 de persoane au fost evacuate, miercuri, în urma unui incendiu în subsolul unei hale de producție și depozitare produse finite elemente automotive, la Continental Automotive, din Timișoara.

Incendiul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 16.33. Se pare că focul a izbucnit în subsolul unei hale de producție și depozitare produse finite elemente automotive, la operatorul economic Continental Automotive, de pe strada Siemens, din Timișoara.

„În urma informațiilor primite, s-a dispus alertarea Detașamentului 1 si 2 Timișoara care s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și autoscara S42 din cadrul Detașamentului 2. Din primele informații, s-au autoevacuat un număr de 334 de persoane. De asemenea, preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Reprezentanții ISU Timis au cerut în sprijin, ventilatoare, autospeciala CBRN, autospeciala de stingere Cobra.

La fața locului sunt un număr de 3 ofițeri și 24 subofițeri.

Pentru coordonarea intervenției a fost activată grupa operativă, potrivit sursei citate.