• Alpha 5, KGB-ul din Belarus şi poliţia din Minsk au arestat 33 de paramilitari ruşi dintr-un grup de 200
  • Membri ai grupării paramilitare ruseşti Wagner, aceştia ar fi sosit ”să destabilizeze” alegerile din Belarus
  • ”Nu beau alcool şi nu mergeau în cluburi” a fost unul din motivele pentru care păreau suspecţi
  • 16 din cei 33 au participat la luptele din Ucraina conform surselor ucrainene

Alegerile din Belarus intră în linie dreaptă iar tensiunile nu lipsesc. Astfel, 33 de paramilitari ruşi au fost arestaţi în Minsk după ce un desant de 200 de „turişti” din Rusia a sosit în capitala din Belarus chiar înainte de alegerile prezidenţiale.

Belta, agenţia de presă de stat, spune că aceştia urmau să destabilizeze alegerile, autorităţile din Belarus oferind puţine detalii.

Paramilitarii făceau parte din gruparea Wagner o organizaţie similară cu cea americană Blackwater, o armată privată a magnatului Yevgheni Prigozhin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Prigozhin are un lanţ de restaurante în care Putin ia masa cu oficialii străini, fiind supranumit astfel „chef-ul lui Putin”.

Wagner are prezenţe notabile atât în Libia cât şi în Siria, dar cea mai pregnantă prezenţă a avut-o în regiunea separatistă din Ucraina.

Am fost informaţi că 200 de bărbaţi ruşi s-au cazat în Minsk, comportamentul lor nefiind caracteristic turiştilor. Nu beau, nu se distrau, purtau haine de tip militar”, a anunţat agenţia de presă de stat.

Aceştia ar fi urmat să se deplaseze la un sanatoriu din apropierea oraşului folosit ca bază.

Alpha5, serviciul secret al Belarusului a reţinut 32 dintre paramilitari un al 33-lea find reţinut ulterior.

Unele voci susţin însă că ar fi doar o stratagemă de a arăta că Lukaşenko îi stă împotrivă lui Vladimir Putin pentru a strânge şi mai multe voturi.