• Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este Nu, No, Nein, Nie și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund Nu în cele 17 limbi oficiale.
  • Vreau să construiesc o instituție europeană, independentă, puternică, care să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene.
  • În momentul în care mandatul meu va ajunge la final, o să am, spun eu, o cunoaștere unică.

Laura Codrușa Kovesi, procuror-șef european, a discutat într-un interviu de presă în Republica Moldova despre candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. Ea a precizat că nu-și dorește o carieră politică.

Aflată într-o vizită la Chișinău, pentru a pune bazele unui acord cu procuratura generală moldoveană, Kovesi a infirmat zvonurile care o dădeau ca sigură candidat la următoarele alegeri prezidențiale din România.

„Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este Nu, No, Nein, Nie și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund ‘Nu’ în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a afirmat Kovesi, pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

„Vreau să construiesc o instituție europeană, independentă, puternică, care să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene. În momentul în care mandatul meu va ajunge la final, o să am, spun eu, o cunoaștere unică. O să cunosc foarte bine 22 de sisteme de justiție din Europa și nu doresc să candidez la președinția României”, a adăugat Kovesi.