• Emmanuel Macron crede că există o şansă de pace în Ucraina, chiar dacă Rusia a avertizat că conflictul din această ţară ar putea escalada.
  • „Există perspectiva păcii, se va ajunge la un moment dat” , a declarat Macron la o conferinţă de la Roma care vizează căutarea unor modalităţi de promovare a păcii mondiale.
  • Franţa a subliniat în repetate rânduri importanţa menţinerii deschise a canalelor diplomatice occidentale către Moscova de când forţele ruseşti au invadat Ucraina la 24 februarie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron crede că există o şansă de pace în Ucraina, chiar dacă Rusia a avertizat că conflictul din această ţară ar putea escalada.

„Există perspectiva păcii, se va ajunge la un moment dat” , a declarat Macron la o conferinţă de la Roma care vizează căutarea unor modalităţi de promovare a păcii mondiale.

Şi la un moment dat, având în vedere modul în care evoluează lucrurile şi când poporul ucrainean şi liderii săi vor decide asupra termenilor, un acord de pace poate fi construit cu cealaltă parte” , a adăugat Macron.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Franţa a subliniat în repetate rânduri importanţa menţinerii deschise a canalelor diplomatice occidentale către Moscova de când forţele ruseşti au invadat Ucraina la 24 februarie.

Şoigu, discuţii cu omologii din SUA, Franţa, Marea Britanie şi Turcia

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a discutat duminică despre situaţia din Ucraina în cadrul unor convorbiri telefonice separate cu ministrul francez al forţelor armate, Sebastien Lecornu, precum şi cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, şi cu miniştrii apărării din Marea Britanie şi Turcia.

Fără a furniza dovezi, Şoigu a declarat că Ucraina ar putea escalada cu o „bombă murdară” – explozibili convenţionali îmbibaţi cu material radioactiv. Ucraina nu deţine arme nucleare, în timp ce Rusia a declarat că ar putea proteja teritoriul rusesc cu arsenalul său nuclear.