VIDEO. Maia Sandu îi cheamă pe moldoveni în stradă: „Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”

Facebook
  • Maia Sandu, îi cheamă duminică pe cetățeni la o „consultare publică” în piața principală din Chișinău.
  • Sandu le cere ajutorul pentru a opri o „tentativă de uzurpare a puterii” de către Parlament.
  • Legislativul a votat o serie de legi controversate, printre care și transferul Serviciului de Informații și Securitate de la Președinție la Parlament.

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut un apel către cetățeni prin care îi cheamă duminică la o „consultare publică”, în piața principală din Chișinău.

Maia Sandu a transmis un mesaj către cetățeni, iar discursul său a fost difuzat vineri seara de postul public de televiziune, Moldova 1.

În discursul său, Sandu blamează evenimentele care au avut loc în ultimele zile în Parmanet și critică vehement modul în care legislativul votează proiectele de lege. Din acest motiv, Maia Sandu a chemat cetățenii duminică, în Piața Marii Adunări Naționale.

„În aceste zile s-a construit o nouă majoritate parlamentară, PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oameni. Socialiștii au făcut această alianță pentru a adopta legi care să le permită să fure în continuare și să rămână nepedepsiți. Ieri (joi – n.r.) au votat la repezeală niște legi care nu sunt pentru oameni.

Legea bugetului votată în 3 minute nu conține suficienți bani pentru medicină, agricultori, micii antreprenori. Legea cu privire la retragerea SIS din subordinea președintelui înseamnă un președinte cu mai puține împuterniciri.

Ei vor să șteargă toate urmele, să-și ascundă dosarele. Planurile lor nu se opresc aici. Am văzut timp de un an ce înseamnă guvernarea lui Dodon și în ce dezastru ne-a adus aceasta. Ei vor să păstreze acest parlament în care unii deputați s-au vândut de trei ori deja.

Deputați sechestrați cărora li se dă peste mână și li se spune cum să voteze. Acest Parlament trebuie să plece. Astăzi nu există 51 de deputați responsabili. Am depus contestație la Curtea Constituțională. Vom cere anularea tuturor legilor. Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii. Duminică vom organiza o consultare cu cetățenii în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Maia Sandu, citată de agora.md.