• Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare a dezvăluit ce intenționa să spună Zelenski înainte de finala Cupei Mondiale de fotbal.
  • Președintele ucrainean a plănuit să facă apel la pace în lume și la încetarea războiului.
  • Cu toate acestea, FIFA ar fi respins cererea lui Zelenski de a transmite un mesaj.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a difuzat duminică pe social media mesajul pe care a încercat să-l transmită lumii întregi înaintea finalei Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, dar FIFA i-a respins solicitarea considerând că aceasta încalcă principiul neutralităţii politice, potrivit Daily Mail.

„Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare şi ţări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc , spune Zelenski, cu referire la războiul dintre cele două țări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Când jucătorii sunt cei care concurează, ne bucurăm toţi de pace’‘ , adaugă preşedintele Volodimir Zelenski, cerând în continuare în mesajul său ajutor pentru restabilirea păcii în Ucraina.

Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului! , îşi încheie el mesajul pe care ar fi dorit să-l transmită în direct înaintea începerii finalei Argentina-Franţa, într-un moment de audienţă masivă în toată lumea.

Președintele ucrainean a luat cuvântul la multe dintre cele mai mari evenimente din lume pentru a obține sprijin pentru apărarea țării împotriva invaziei Rusiei, care a început la 24 februarie anul acesta.

Printre aparițiile lui Zelenskise numără de la summitul Grupului celor 20 de națiuni la Grammy și Festivalul de Film de la Cannes.

De asemenea, el a apărut alături de mai multe celebrități și jurnaliști, printre care Sean Penn, David Letterman și, cel mai recent, Bear Grylls.