• Armstrong, primul om care a mers pe Lună, a călătorit la Novosibirsk, în vestul Siberiei, dar și la Moscova.
  • Astronautul NASA a ajuns și la centrul spațial Yuri Gagarin din capitala Uniunii Sovietice și a scris în cartea de onoare.
  • Mesajul lui Armstrong a fost dezvăluit în timpul emisiunii „Aventurilor în spațiu și în timp”.

Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a mers pe Lună, a lăsat un mesaj surprinzător Uniunii Sovietice, după încheierea misiunea Apollo 11. Textul a fost dezvăluit recent la Moscova, într-un documentar.

Așadar, vizitând Centrul de Instruire a Cosmonauților Yuri Gagarin (GCTC) din Zviozdnîi gorodok, Moscova, profesorul Brian Cox a dezvăluit în timpul emisiunii „Aventurilor în spațiu și în timp” de la BBC, cum s-a păstrat o bucată incredibilă de istorie, scrie Express.

Pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong și Edwin Aldrin au ajuns pe Lună, îndeplinind obiectivul Statelor Unite anunțat de către președintele, de atunci, John F. Kennedy, de a aseleniza pe satelitul natural al Pământului, până la sfârșitul anilor ’60.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

După încheierea misiunii istorice Apollo 11, Armstrong și colegii săi, Michael Collins și Edwin Aldrin au făcut un turneu mondial, vizitând 22 de țări. Ei au mers, în perioada 24 mai – 5 iunie 1970, în Uniunea Sovietică, la invitația Academiei de Științe din URSS.

Armstrong a călătorit la Novosibirsk, în vestul Siberiei, dar și la Moscova. El a ajuns și la centrul spațial Yuri Gagarin din capitala Uniunii Sovietice și a scris în cartea de onoare.

„Este o mare onoare și sinceră plăcere pentru mine să pot scrie în această carte de onoare. Este o incredibilă oportunitate de a semna în acest muzeu comemorativ al lui Yuri Gagarin, omul care ne-a condus spre aventurile din cosmos. Sper sincer să fie una dintre numeroasele vizite dintre astronauții americani și sovietici, iar relația noastră va dura cât timpul cosmic”, a scris Armstrong.

Astronautul NASA s-a întâlnit cu văduvele lui Gagarin, care au murit într-un accident de avion în 1968, dar și cu Vladimir Komarov, primul om care a murit în timpul unei misiuni spațiale Soyuz 1 din 1967.

Vizita lui Armstrong a marcat un pas vital de încălzire a relației dintre cele două superputeri spațiale care a dus în cele din urmă la o misiunea comună – proiectul de testare Apollo-Soyuz (ASTP).