• Peste 40.000 de participanți la demonstrații de la Viena
  • Cea mai mare demonstrație are loc de-a lungul șoselei de centură. 1.200 de polițiști sunt de serviciu de această dată.
  • Poliția a separat protestatarii din stânga și din dreapta. Au fost mai multe arestări.

Mii de protestatari au ieșit în Viena să manifesteze împotriva restricțiilor asupra vieții publice menite să limiteze pandemia de coronavirus.

Confruntat cu creșterea numărului de infecții zilnice, luna trecută, guvernul a făcut din Austria prima țară din Europa de Vest care a reintrodus un sistem de izolare și a declarat că va face vaccinările obligatorii începând cu luna februarie.
Oamenii purtau pancarte pe care scria: „Voi decide singur”, „Faceți Austria puternică din nou” și „Noi alegeri” – un indiciu la tulburările politice – în timp ce mulțimea se aduna, informează Reuters.

Aproximativ 1.200 de ofițeri de poliție s-au mobilizat pentru a gestiona protestele dispersate care ar fi trebuit să se unească într-un marș pe bulevardul Ring din centrul Vienei. Poliția a declarat că le va reaminti participanților la marș să poarte măști și va taxa persoanele care nu le poartă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea duratei de izolare la 20 de zile, care, potrivit guvernului, este cea mai lungă durată a acesteia.

Austria, o țară de 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 12.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei, anul trecut.

Cazurile noi au scăzut de când a început izolarea – care face excepții pentru proteste.