• Un profesor de istorie a fost găsit decapitat într-o suburbie a Parisului
  • Acesta a fost ucis chiar de unul dintre elevii săi
  • Profesorul le-ar fi prezentat elevilor caricaturi cu Profetul Mohamed
  • Momentul când atacatorul este împușcat mortal de poliție a fost filmat de un localnic

Un bărbat a fost decapitat în Eragny, o comună din suburbiile de nord-vest ale capitalei Franței, informează presa franceză. Acesta era profesor de istorie și preda la școala din localitate.

În jurul orei 17:00, un echipaj de poliție a observat un individ care avea asupra sa un cuțit, în imediata apropriere a locului unde a fost descoperit bărbatul.

Forțele de ordine l-au somat pe cel înarmat să se predea, dar acesta a refuzat. Polițiștii se temeau că ar putea avea și o vestă cu explozibil asupra sa, iar după câteva minute, suspectul a fost împușcat mortal.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Din primele informații, cel împușcat de poliție și principalul suspect în acest caz, este chiar un elev de-ai profesorului. Nu este clar ce l-a determinat pe elev să recurgă la gestul său, dar presa franceză relatează că profesorul le-ar fi prezentat elevilor caricaturi cu Profetul Mohamed.

Elevul avea 18 ani, era de origine cecenă și nu avea legături cu terorismul.

Momentul în care suspectul este împușcat a fost surprins de un localnic. Înainte de a fi împușcat de poliție el a strigat „Allah Akbar”.

Patru persoane din anturajul suspectului împușcat, inclusiv un minor, au fost reținute. O anchetă a fost demarată de Procuratura Națională Antiterorism (PNAT).