• O filmare ilustrează clipa în care funcționarii unei închisori iraniene cunoscute au realizat că au devenit ținta unui atac cibernetic.
  • Mai multe monitoare au început să afișeze mesaje de eroare.
  • Deținuții politici care declară că au fost supuși la tortură au fost reținuți la penitenciarul Evin.

La prima vedere, se poate observa că doar un singur calculator are erori, fiindcă acesta se închide și apoi se deschide și afișează un mesaj de repornire. Apoi, alte computere au început să aibă erori.

Urmând ca unul dintre ele să afișeze mesajul: „Atac cibernetic” și „Protest general până la eliberarea prizonierilor politici”. După care mai multe monitoare pâlpâie portocaliu în mod simultan și afișează și ele acest mesaj. Gardianul închisorii iese din camera de supravehere video și își anunță colegii că au fost piratați, scrie Vice.

O filmare ilustrează clipa în care funcționarii unei închisori iraniene cunoscute au realizat că au devenit ținta unui ataca cibernetic. Hackerii au reușit să obțină înregistrările video în care paznicii i-au bătut pe prizonieri și au oferit aceste imagini către Associated Press, care a raportat luni abuzurile.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Deținuții politici care declară că au fost supuși la tortură au fost reținuți la penitenciarul Evin. Patru foști pușcăriași ai penitenciarului au afirmat pentru Associated Press că materialele video, care prezintă o carceră de izolare, se aseamănă cu niște scene din penitenciar. Conform Associated Press, o altă filmare îi surprinde pe gardieni în timp ce lovesc un individ în ținută de deținut și pe mai mulți pușcăriași aflați în celule cu o singură cameră.

Mohammad Mehdi Hajmohammadi, liderul sistemului de penitenciare din Iran, a admis că imaginile sunt autentice și a afirmat că își asumă întreaga responsabilitate pentru „comportamentele inacceptabile”.