• Rusia a trimis efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei.
  • Rusia a dislocat încă 28 de grupuri de luptă în estul Ucrainei şi Crimeea.
  • Preşedintele Ucrainei a denunţat „provocările” şi „ameninţările” Rusiei.
  • Ucraina a dislocat, la rândul ei, trupe, unităţi de blindate şi artilerie.
  • Președintele SUA,Joe Biden, a promis Kievului un sprijin „neclintit”.
  • Kremlinul amenință că va lua „măsuri” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina.

Rusia îi arată Europei poze vii cu război. Moscova a trimis mii de soldați și armament la frontiera cu Ucraina. Lumea tremură și se teme de un război nimicitor.

Preşedintele Ucrainei, Zelenski, a văzut acțiunile Rusiei drept „provocări” şi „ameninţări”. Dupa ce a zis ca Putin e un criminal, Joe Biden ii promite Ucrainei ca America este alaturi de ea. Biden vorbeste despre agresiunea Rusiei care ii sprijina pe separatiştii din Donbass. Germania şi Franţa cer „reţinere” şi „dezescaladare imediată” a tensiunii. Rusii raspund cu tupeu.

„Federaţia Rusă transferă cum doreşte forţe armate pe propriul teritoriu. Acest lucru nu trebuie să preocupe pe nimeni şi nu generează ameninţări pentru nimeni”, le-a transmis tuturor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vineri, armata rusă a anunţat că face manevre militare ca să simuleze apărarea împotriva unui atac cu drone într-o regiune din apropierea Ucrainei.

„Armata rusă se deplasează pe teritoriul Rusiei după cum consideră oportun și acolo unde consideră că este necesar”, a spus Peskov, comentând rapoarte privind mișcarea personalului militar în regiunea Rostov.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE