• O femeie din Africa de Sud a refuzat să poarte masca de protecție într-un magazin
  • Casiera a refuzat să servească femeia și a avertizat-o că va chema paza
  • Aceasta și-a dat jos lenjeria intimă și a folosit-o pe post de mască de protecție

Când crezi că le-ai văzut pe toate, ar trebui să te mai gândești încă o dată. O femeie din Mzansi, un oraș apropiat de Cape Town, a refuzat să poarte masca de protecție într-un magazin. Nimic neobșinuit până aici. Însă, în timp ce asștepta la coadă pentru a-și plăti cumpărăturile, o vânzătoare a atenționat-o și i-a cerut acesteia să își pună masca de protecție. Nemulțumită, femeia ridică vocea la personalul magazinului, spunând că „purtarea măștii de protecție este neconstituțională”.

Scandalul a escaladat rapid, iar casiera a amenințat femeia cu paza. Pentru că nu a vrut să renunțe la cumpărăturile sale, aceasta și-a dat jos lenjeria intimă și a folosit-o pe post de mască de protecție, potrivit IOL.

Imaginile surprinse de ceilalți oameni din magazin au devenit rapid virale în mediul online.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Încă nu este clar dacă femeia va fi amendată sau dacă va fi pornită o acțiune în instanță împotriva ei pentru că a refuzat să poarte masca de protecție.

Purtarea măștii de protecție este una dintre cele mai importante și mai răspândite măsuri de prevenire a pandemiei de coronavirus, iar refuzul de a purta mască în spațiile publice este infracțiune în mai multe state ale lumii.