• Europa e greu încercată de foc.
  • Peste 140 de mii de hectare de pădure s-au făcut scrum.
  • Sateliții NASA detectează în acest moment zeci de focuri active.

Europa e greu încercată de foc. Spania încă se luptă cu flăcările, iar multe incendii nu mai pot fi controlate în acest moment. Peste 140 de mii de hectare de pădure s-au făcut scrum. De 7 ori mai mult decât anul trecut și dublu față de media din ultimii 10 ani. Sateliții NASA detectează în acest moment zeci de focuri active.

La Zamora, oraș aflat în nord vestul Spaniei, 2 oameni au murit, 15 sunt răniți, iar 32ă de localități din zonă au fost evacuate.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA

Franța e și ea pârjolită, iar cea mai mare problemă o reprezintă flăcările mânate de vânt care amenință zone în care locuiesc zeci de mii de francezi. Aproape 20 de mii de hectare de pădure au ars în doar câteva zile. Meteorologii anunță cea mai mare temperatură de până acum, peste 38 de grade celsius.

Două incendii uriașe care mistuie pădurilede pini, de 6 zile, la sud de orașul Bordeaux, au forțat evacuarea a aproximativ 14.000 de persoane.

În Portugalia, pădurile din 50 de localități ard, iar peste 600 de pompieri și 8 avioane luptă să stingă vâlvătaia din Murca. Un cuplu a fost găsit carbonizat în mașină, după ce vehiculul a fost prins într-o zonă incendiată.

În Turcia, Izmir e epicentrul incendiilor. Miercuri, pompierii au muncit fără încetare ca să stingă flăcările,
dar misiunea lor a fost îngreunată de vântul puternic.